Jūras produktu uzziņas plate ar sarkanvīna vinegreta mērci un austeru maizi

Sastāvdaļas

  • 1 Belonas austere (30 g,)
  • 1 Portugāles austere (80 g,)
  • 2 parastie bukcini (bulots)
  • 10 litorīnas (bigorneaux)
  • 1 jūras mandele (amande de mer)
  • 3 mīdijas (Spāņu melnās ēdamgliemenes)
  • 75 g sarkanvīna etiķis
  • 75 g sarkanie sīpoli
  • Rupjmaize
  • Sviests
  • Maurloki
  • Garšvielas
  • 5 citroni

Pagatavošana

1 min.
  1. Sasmalcini sarkanos sīpolus un sajauc ar sarkanvīna etiķi līdzīgās daļās.
  2. Ieliec ledusskapī ievilkties apmēram 6 stundas.
  3. Austeres atver, pārliecinies, vai ir svaigas un liec uz ledus.
  4. Bukcinus novāri garšvielu marinādē apmēram 15 minūtes un uz ledus strauji atdzesē. Litorīnas vāri 5 minūtes garšvielu marinādē (pētersīļi, sāls, cukurs, etiķis, lauru lapa, graudu pipari).
  5. Spāņu gliemenes blanšē apmēram 2 minūtes. Jūras mandeles atver.
  6. Rupjmaizi sagriez plānās šķēlēs.
  7. Sviestu sajauc ar garšvielām un pievieno sasmalcinātus maurlokus.
  8. Ar sagatavoto sviestu nozied maizes šķēles un liec tās vienu uz otras, ietin pārtikas plēvē un uz īsu laiku ieliec ledusskapī.
  9. Tad sagriez kumosa lieluma gabaliņos.
  10. Jūras produktus kārto uz ledus plates un pasniedz ar sagatavotajām piedevām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi