Sēņu un siera pīrāgs

2006. gada 22. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Izcep pamatu.
2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. No smilšu mīklas izrullē apli.
3. To liec veidnē, kas ietaukota ar sviestu.
4. Mīklai liec virsū cepamo papīru, kuru pārber ar šķeltiem zirņiem.
5. Tas nepieciešams, lai mīkla cepoties nepūstos. Liec cepties iepriekš sakarsētajā cepeškrāsnī 10 minūtes.
6. Gatavo pīrāgu.
7. Sasmalcini sīpolus un sagriez kubiņos bekonu. Sakarsētā pannā ar eļļu sasautē sīpolus un sagriezto bekonu.
8. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pievieno sagrieztus šampinjonus.
9. Pieber timiānu, sāli un piparus.
10. Cep aptuveni 10 minūtes.
11. Tad pievieno sagrieztus spinātus un cep vēl piecas minūtes.
12. Sacepto masu liec veidnē uz izceptās smilšu mīklas.
13. Sakul olas ar saldo krējumu.
14. Pierīvē mazliet muskatrieksta un pārlej sacepumam.
15. Pārkaisi ar Čedaras sieru.
16. Samazini karstumu cepeškrāsnī līdz 150 °C un cep sāļo kūku 30 minūtes.
Uz augšu