Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Sēņu un siera pīrāgs

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 250 g sāļās smilšu mīklas
  • šķeltie zirņi smagumam
  • 1 šalotes sīpols
  • 120 g bekona
  • 100 g spinātu
  • 200 g šampinjonu
  • Eļļa cepšanai
  • Timiāns
  • 3 olas
  • 200 g saldā krējuma
  • 1 muskatrieksts
  • 150 g Čedaras siera
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Izcep pamatu.
  2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. No smilšu mīklas izrullē apli.
  3. To liec veidnē, kas ietaukota ar sviestu.
  4. Mīklai liec virsū cepamo papīru, kuru pārber ar šķeltiem zirņiem.
  5. Tas nepieciešams, lai mīkla cepoties nepūstos. Liec cepties iepriekš sakarsētajā cepeškrāsnī 10 minūtes.
  6. Gatavo pīrāgu.
  7. Sasmalcini sīpolus un sagriez kubiņos bekonu. Sakarsētā pannā ar eļļu sasautē sīpolus un sagriezto bekonu.
  8. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pievieno sagrieztus šampinjonus.
  9. Pieber timiānu, sāli un piparus.
  10. Cep aptuveni 10 minūtes.
  11. Tad pievieno sagrieztus spinātus un cep vēl piecas minūtes.
  12. Sacepto masu liec veidnē uz izceptās smilšu mīklas.
  13. Sakul olas ar saldo krējumu.
  14. Pierīvē mazliet muskatrieksta un pārlej sacepumam.
  15. Pārkaisi ar Čedaras sieru.
  16. Samazini karstumu cepeškrāsnī līdz 150 °C un cep sāļo kūku 30 minūtes.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Plūmju un šokolādes kūka

Plūmju un šokolādes kūka

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas