Sēņu un siera pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 250 g sāļās smilšu mīklas
  • Šķeltie zirņi smagumam
  • 1 šalotes sīpols
  • 120 g bekona
  • 100 g spinātu
  • 200 g šampinjonu
  • Eļļa cepšanai
  • Timiāns
  • 3 olas
  • 200 g saldā krējuma
  • 1 muskatrieksts
  • 150 g Čedaras siera
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

60 min.
  1. Izcep pamatu.
  2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. No smilšu mīklas izrullē apli.
  3. To liec veidnē, kas ietaukota ar sviestu.
  4. Mīklai liec virsū cepamo papīru, kuru pārber ar šķeltiem zirņiem.
  5. Tas nepieciešams, lai mīkla cepoties nepūstos. Liec cepties iepriekš sakarsētajā cepeškrāsnī 10 minūtes.
  6. Gatavo pīrāgu.
  7. Sasmalcini sīpolus un sagriez kubiņos bekonu. Sakarsētā pannā ar eļļu sasautē sīpolus un sagriezto bekonu.
  8. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pievieno sagrieztus šampinjonus.
  9. Pieber timiānu, sāli un piparus.
  10. Cep aptuveni 10 minūtes.
  11. Tad pievieno sagrieztus spinātus un cep vēl piecas minūtes.
  12. Sacepto masu liec veidnē uz izceptās smilšu mīklas.
  13. Sakul olas ar saldo krējumu.
  14. Pierīvē mazliet muskatrieksta un pārlej sacepumam.
  15. Pārkaisi ar Čedaras sieru.
  16. Samazini karstumu cepeškrāsnī līdz 150 °C un cep sāļo kūku 30 minūtes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi