Tītara gaļas rulete

Sastāvdaļas

  • 200 g žāvētu plūmju
  • 1 kg tītara krūtiņas
  • 1 tējk. sāls
  • ¼ tējk. balto piparu
  • 1 tējk. sinepju , nedaudz augļu etiķa
  • 2 sīpoli
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēd.k. citronmelisas
  • 4 ēd.k. rīvmaizes
  • 1 ola
  • 3 ēd.k. eļļas
  • ½ glāzes sausā sarkanvīna
  • 150 g krējuma

Pagatavošana

1 min.
  1. Plūmes 4 stundas mērcē siltā ūdenī.
  2. Tītara krūts gabalu pārgriež tā, lai varētu satīt ruleti, no vienas puses ierīvē ar sāli un pipariem, pārziež ar sinepēm un apslaka ar etiķi.
  3. Plūmes notecina, izņem kauliņus, mīkstumu sagriež.
  4. Sīpolus, ķiplokus sīki sasmalcina, pieliek plūmes, citronmelisu, rīvmaizi, olu, samaisa un sadala uz gaļas.
  5. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.
  6. Satin ruleti un aptin ar diegu.
  7. Cepešpannu uzliek uz plīts, sakarsē eļļu un ruleti labi apcep.
  8. Pēc 10 minūtēm pielej 2 tases ūdens un cep vēl 20 minūtes.
  9. Ik pa brīdim aplaista.
  10. Kad rulete izcepusies, to uzliek uz šķīvja un 10 minūtes patur izslēgta cepeškrāsnī. Cepešpannā palikušajam šķidrumam pielej vīnu, uzkarsē un pieliek krējumu.
  11. Mērci pasniedz atsevišķā traukā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi