Sākums > Receptes > Uzkodas

Tītara gaļas rulete

2006. gada 22. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Plūmes 4 stundas mērcē siltā ūdenī.
2. Tītara krūts gabalu pārgriež tā, lai varētu satīt ruleti, no vienas puses ierīvē ar sāli un pipariem, pārziež ar sinepēm un apslaka ar etiķi.
3. Plūmes notecina, izņem kauliņus, mīkstumu sagriež.
4. Sīpolus, ķiplokus sīki sasmalcina, pieliek plūmes, citronmelisu, rīvmaizi, olu, samaisa un sadala uz gaļas.
5. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.
6. Satin ruleti un aptin ar diegu.
7. Cepešpannu uzliek uz plīts, sakarsē eļļu un ruleti labi apcep.
8. Pēc 10 minūtēm pielej 2 tases ūdens un cep vēl 20 minūtes.
9. Ik pa brīdim aplaista.
10. Kad rulete izcepusies, to uzliek uz šķīvja un 10 minūtes patur izslēgta cepeškrāsnī. Cepešpannā palikušajam šķidrumam pielej vīnu, uzkarsē un pieliek krējumu.
11. Mērci pasniedz atsevišķā traukā.
Uz augšu