Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Tomāti franču gaumē

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg tomātu
  • 1 tejk. sāls
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 mazs sīpols
  • 1 ēd.k. pētersīļu zaļumu
  • 1 tējk. svaiga estragona
  • 1 tējk. svaigu kārveļu
  • 6 ēd.k. rīvmaizes
  • 3 ēd.k. sviesta
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. 6 tomātiem nogriež virsiņas.
  2. Uzmanīgi izņem mīkstumu un sagriež. Pārējiem tomātiem noņem miziņu un tāpat sagriež mīkstumu.
  3. Izņem kāta vietas un sēklas.
  4. Izdobtajos tomātos iekšpusē iekaisa sāli. Sīpolus un ķiplokus sīki sasmalcina, pieliek sagriezto mīkstumu un 5 minūtes pasautē. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Karstumizturīgu formu ieziež ar sviestu. Sautētajiem tomātiem pievieno pētersīļus, kārveles, estragonu un maisījumu sapilda tomātos.
  5. Katru tomātu pārkaisa ar 1 ēdamkaroti rīvmaizes.
  6. Virsū uzliek pisiņu sviesta.
  7. Liek formā un cepeškrāsnī cep apmēram 10 minūtes.
  8. Pasniedz pie steika vai frī kartupeļiem.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Plūmju un šokolādes kūka

Plūmju un šokolādes kūka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas