Tomāti franču gaumē

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg tomātu
  • 1 tejk. sāls
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 mazs sīpols
  • 1 ēd.k. pētersīļu zaļumu
  • 1 tējk. svaiga estragona
  • 1 tējk. svaigu kārveļu
  • 6 ēd.k. rīvmaizes
  • 3 ēd.k. sviesta

Pagatavošana

20 min.
  1. 6 tomātiem nogriež virsiņas.
  2. Uzmanīgi izņem mīkstumu un sagriež. Pārējiem tomātiem noņem miziņu un tāpat sagriež mīkstumu.
  3. Izņem kāta vietas un sēklas.
  4. Izdobtajos tomātos iekšpusē iekaisa sāli. Sīpolus un ķiplokus sīki sasmalcina, pieliek sagriezto mīkstumu un 5 minūtes pasautē. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Karstumizturīgu formu ieziež ar sviestu. Sautētajiem tomātiem pievieno pētersīļus, kārveles, estragonu un maisījumu sapilda tomātos.
  5. Katru tomātu pārkaisa ar 1 ēdamkaroti rīvmaizes.
  6. Virsū uzliek pisiņu sviesta.
  7. Liek formā un cepeškrāsnī cep apmēram 10 minūtes.
  8. Pasniedz pie steika vai frī kartupeļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi