Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Tomāti franču gaumē

2006. gada 22. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
20 min
1. 6 tomātiem nogriež virsiņas.
2. Uzmanīgi izņem mīkstumu un sagriež. Pārējiem tomātiem noņem miziņu un tāpat sagriež mīkstumu.
3. Izņem kāta vietas un sēklas.
4. Izdobtajos tomātos iekšpusē iekaisa sāli. Sīpolus un ķiplokus sīki sasmalcina, pieliek sagriezto mīkstumu un 5 minūtes pasautē. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Karstumizturīgu formu ieziež ar sviestu. Sautētajiem tomātiem pievieno pētersīļus, kārveles, estragonu un maisījumu sapilda tomātos.
5. Katru tomātu pārkaisa ar 1 ēdamkaroti rīvmaizes.
6. Virsū uzliek pisiņu sviesta.
7. Liek formā un cepeškrāsnī cep apmēram 10 minūtes.
8. Pasniedz pie steika vai frī kartupeļiem.
Uz augšu