Zivju zupa zemnieku gaumēi

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 600 —700 g sīku zivju
  • 400 —500 g lielu zivju
  • 3 sīpolī
  • 1 pētersīļa sakne
  • 2 lauru lapas
  • 3 —5 melnie pipargraudi
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • Sāls pēc garšas

Pagatavošana

1 min.
  1. Sīkās zivis atbrīvo no iekšām, rūpīgi nomazgā, nenokasot zvīņas, saliek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, pieber sāli un liek uz uguns. Vāra tik ilgi, līdz sīkās zivtiņas pilnīgi savārās, pēc tam buljonu izkāš. Izkāstajā, tīrajā buljonā ieliek sagrieztus sīpolus un pētersīļa sakni, buljonu vēlreiz liek uz uguns un vāra 15 minūtes, bet pēc tam pieliek iepriekš sagatavotas, porciju gabalos sagrieztas lielās zivis un garšvielas. Ja vajadzīgs, pieber vēl sāli pēc garšas. Stipri samazina uguni un vāra 15-20 minūtes, rūpīgi nosmeļot putas.
  2. Gatavajam buljonam pieliek sviestu, to pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem un liek galdā. Katrā šķīvī ieliek porciju gabalu zivs.
  3. Ja šo zivju zupu vāra uz ugunskura zvejas vietā, tad garšvielas var arī nelikt, jo dzīvām zivīm ir smalka, patīkama garša arī bez garšvielām. Šai gadījumā sīkās zivis labāk vārīt, ietītas tīrā audumā, ko pēc vārīšanas izņem no katla kopā ar izvārītajām zivīm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi