Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Zivju zupa zemnieku gaumēi

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 600 —700 g sīku zivju
  • 400 —500 g lielu zivju
  • 3 sīpolī
  • 1 pētersīļa sakne
  • 2 lauru lapas
  • 3 —5 melnie pipargraudi
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • Sāls pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Sīkās zivis atbrīvo no iekšām, rūpīgi nomazgā, nenokasot zvīņas, saliek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, pieber sāli un liek uz uguns. Vāra tik ilgi, līdz sīkās zivtiņas pilnīgi savārās, pēc tam buljonu izkāš. Izkāstajā, tīrajā buljonā ieliek sagrieztus sīpolus un pētersīļa sakni, buljonu vēlreiz liek uz uguns un vāra 15 minūtes, bet pēc tam pieliek iepriekš sagatavotas, porciju gabalos sagrieztas lielās zivis un garšvielas. Ja vajadzīgs, pieber vēl sāli pēc garšas. Stipri samazina uguni un vāra 15-20 minūtes, rūpīgi nosmeļot putas.
  2. Gatavajam buljonam pieliek sviestu, to pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem un liek galdā. Katrā šķīvī ieliek porciju gabalu zivs.
  3. Ja šo zivju zupu vāra uz ugunskura zvejas vietā, tad garšvielas var arī nelikt, jo dzīvām zivīm ir smalka, patīkama garša arī bez garšvielām. Šai gadījumā sīkās zivis labāk vārīt, ietītas tīrā audumā, ko pēc vārīšanas izņem no katla kopā ar izvārītajām zivīm.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Lētās kotletes ar "ķieģelīti" un sīpoliem

Lētās kotletes ar "ķieģelīti" un sīpoliem

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas