Sākums > Receptes > Salāti

Pikantie astoņkāju salāti

2006. gada 22. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Čilli un ķiplokus kārtīgi saberž, aplej ar zivju mērci un laima sulu un sajauc.
2. Šī iegūtā masa būs mērce.
3. ]Sagriež astoņkājus apmēram 1 cm lielos apļos.
4. Sadursta (ar sekliem iegriezieniem virsmā) astoņkājus un liek applaucēt vārošā ūdenī, bet ne pārāk ilgi- tad astoņkāji paliks sīksti. Sajauc astoņkājus kopā ar ingveru, citronliānu, šalotēm, lociņiem un mērci.
5. Ja nepieciešams, pievieno vēl papildus zivju mērci vai citrona sulu.
6. Liek uz paplātes un pārkaisa ar piparmētru lapiņām un apceptajām šalotēm.
7. Pasniedz ar salātiem, kabaci un lielajām pupiņām.
Uz augšu