Sākums > Receptes > Salāti

Salāti ar sārto siļķi

2006. gada 22. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Ātri pagatavojami salāti, kas izceļas ar savu dekorativitāti un krāsainību.
2. Ne velti saka, ka ēdienu vispirms bauda vizuāli.
3. Apkārt salātu šķīvja malai kārto smalki saplucinātas salātu lapas, šķīvja vidū kaudzītē liek vārītus, salmiņos sagrieztus kartupeļus. Uz tiem salmiņos sagrieztu gurķi.
4. Pa apli ber kubiņos sagrieztu tomātu.
5. Salātus pārlej ar sinepju mērci.
6. Sārtās siļķes gabaliņus liek uz tomātiem. Sīpolus sagriež pusgredzenos un pārber salātiem.
7. Salātiem izvēlas sarkanos sīpolus, kam ir maigāka garša.
8. Vārītā olas pusīte ir salātu akcents. Dzērvenes, ka pārber salātiem, būs ne tikai krāsai, tās arī lieliski papildina garšu.
Uz augšu