Cepta mencaiii

Sastāvdaļas

  • Nepieciešams cepšanas aerosols, kas novērš produktu pielipšanu pie pannas (vai teflona panna)
  • 4 svaigas vai saldētas mencu vai citu zivju filejas
  • 3 ēdamkarotes labas kvalitātes sausas rīvmaizes
  • 3 ēdamkarotes kukurūzas miltu
  • ¼ ēdamkarotes citronu piparu
  • 1 tējkarote cepamās eļļas
  • 1 nedaudz saputots olas baltums
  • Tomāta šķēles (pēc izvēles)
  • Svaigi pētersīļi (pēc izvēles

Pagatavošana

1 min.
  1. Atkausēt zivis, ja tās ir saldētas. Noskalojiet zivis un nolieciet apžūt uz papīra dvieļa. Izmēriet zivs biezumu. Apslakiet lēzenu cepamo pannu ar nelīpošu aerosola kārtu un nolieciet malā. Sajauciet kopā rīvmaizi, kukurūzas miltus un citronpiparus. Pievienojiet eļļu, viegli samaisiet, lai tie sajauktos. Ar otu nosmērējiet filejas vienu pusi ar olas baltumu, tad apmērcējiet rīvmaizes masā. Salieciet filejas uz sagatavotās pannas, tā, lai ar rīvmaizes masu apstrādātā puse būtu uz augšu. Cep bez vāka krāsnī 250°C temperatūrā, rēķinot 6 līdz 8 minūtes uz katriem 25mm filejas, vai kamēr zivs, pārbaudot ar dakšu, viegli sadalās. Ja ir vēlēšanās, pasniedz ar tomāta šķēlītēm un garnē ar pētersīļiem. Paredzēts 4 porcijām

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi