Sākums > Receptes > Salāti

Salāti itāliešu gaumē 2

2006. gada 21. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Kartupeļus 20-30 min. vāra sālsūdenī, nokāš, atdzesē, nomizo un sagriež šķēlītēs. Puķkāpstu sadala `rozītēs` ieliek nesālīta verdošā ūdenī un vāra 20 min. Pupiņas un burkānus vaara sāls ūdenī 15 min, zaļajiem zirnīšiem uzlej dažas ēd.k. sālsūdens un karsē apmēram 3 min. šampinjonus notīra un sagriež. Anšovus sagriež sloksnītēs. Lielā bļodā ieliek kartupeļus, pievieno, notecinātus vārītos dārzeņus, anšovus, šampinjonus un etiķi. Viegli samaisa. Pieliek garšvielas, eļļu un samaisa. pirms pasniegšanas rotā ar olu daiviņām un pārkaisa ar pētersīļu zaļumiem.
Uz augšu