Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Lauras dumberes zemeņlaika kūka

2006. gada 21. maijs
Foto: e.vija
Pagatavošana
1 min
1. Mīklas plāksnes sakārto pannā, virsū uzber rabarberus - sīki sagrieztus ar cukuru apbērtus. Pacep aptuveni 15 min, tas pēc temperatūras, bet skatās, lai mīkla nekļust brūna, bet zeltojas. Ņem ārā, un uzber zemenes sagrieztas, arī ar duku duku cukuru. Pacep vēl kādas 7-10 min, ņem ārā - un virsū krauj saputotu olu baltumu, ja nav stingrās putās - nekas, der tāds arī. Un tad cep vēl lielākā karstumā kādas 5-8 min.
2. NU SUPER - burvība tur, ka vienkārši, rabarbera skābums un zemeņu saldums veido TIK INTERESANTU garšu, ka traks var palikt!
3. Šito SANTAS žurnāliste Laura Dumbere ierakstīja žurnālā - es nekad neko necepu - šito pamēģināju - un tagad es zemeņlaikā ar kaut ko cepu!
Uz augšu