Kabaču sacepums 2

Sastāvdaļas

  • 2 videji kabači
  • 5 -6 sīpoli
  • 3 tomāti
  • 2 -3 daiviņas ķiploku
  • 3 olas
  • 500 gr maltās gaļas
  • 150 gr siers
  • Krējums un majonēze

Pagatavošana

1 min.
  1. Kabačus, sīpolus un tomātus sagriež plānās šķēlītēs, kad tas ir paveikts, kārto veidnē. Pirmo kārtu liek kabačus-tā lai noklāj visu veidnes apakšu, pēc tam sīpolus, nākamo kārtu liek malto gaļu, tā lai pārklātu sīpolus. Maltās gaļas masu pagatavo apmēram kā kotletēm. Un tad nākamo kārtu liek atkal sīpolus, sīpoliem pa virsu pārliek kabačus. Kad šis darbiņš ir paveikts, veidnē ielej ūdeni tā, lai nedaudz pārklātu kabačus. Un tad uz kādām 30min. droši liek cepeškrāsnī, ik pa laikam pavaktējot. Pēc tam, kad jau kabači ir gandrīz gatavi uzliek kārtu tomātu ripiņu, būtu labi, ja tomātiem pirms griežšanas novilktu ādiņu. Lai to būtu vieglāk izdarīt ir jāieliek tomāts karstā ūdenī, un ar koka irbulīti pāris vietiņās viegli iedurt. Tad atkal uz 10 minūtēm ieliek krāsnī un gala rezultātā pārlej mērci. Lai pagatavotu šo gardumu, bļodiņā ielej krējumu un majonēzi, pievieno ķiplokus, olas un sarīvēto sieru - visu cītīgi samaisa un pārlej sacepumam. Cep kamēr mērcīte sabiezē, tas jau ir redzams ar aci. Pirms izņemšanas pārkaisa ar zaļumiem!

Komentāri

Zane Skrebele 2010. gada 20. augusts 14:40
ūdeni es pielēju tikai pusglāzi un cepšanas laikā vēl vairākas reizes ar karoti smēlu šķidrumu nost. rezultātā- sacepums sulīgs, bet nekādas liekās sulas nebija. Visas sastāvdaļas ņēmu "uz aci", lai sanāktu pilna panna. Saliekot tā, kā aprakstīts, likās, ka ir par plānu, tāpēc liku vēlreiz kārtu ar sīpoliem, gaļu un kabačiem. Pārlejamajai mērcei- ja kāda no tiem produktiem nav, es pat teiktu, ka var mierīgi iztikt, jo siers kombinācijā gan ar olu, gan krējumu un majonēzi sanāk traki trekns. Bet vispār- super garšīgs izdevās šis ēdiens! :))
Gita Groziņa-Apsīte 2010. gada 20. jūlijs 17:40
Sīpolu pārāk dadz un ūdeni arī ja lej lai nosegtu kabačus beigās sanāk ka viss peld, nākamreiz kad gatavošu noteikti sīpolus likšu uz pusi mazāk, malto gaļu 2 kārtās, bet ūdeni mēģināšu neliet vispār.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi