Kabaču sacepums 2

2006. gada 21. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Kabačus, sīpolus un tomātus sagriež plānās šķēlītēs, kad tas ir paveikts, kārto veidnē. Pirmo kārtu liek kabačus-tā lai noklāj visu veidnes apakšu, pēc tam sīpolus, nākamo kārtu liek malto gaļu, tā lai pārklātu sīpolus. Maltās gaļas masu pagatavo apmēram kā kotletēm. Un tad nākamo kārtu liek atkal sīpolus, sīpoliem pa virsu pārliek kabačus. Kad šis darbiņš ir paveikts, veidnē ielej ūdeni tā, lai nedaudz pārklātu kabačus. Un tad uz kādām 30min. droši liek cepeškrāsnī, ik pa laikam pavaktējot. Pēc tam, kad jau kabači ir gandrīz gatavi uzliek kārtu tomātu ripiņu, būtu labi, ja tomātiem pirms griežšanas novilktu ādiņu. Lai to būtu vieglāk izdarīt ir jāieliek tomāts karstā ūdenī, un ar koka irbulīti pāris vietiņās viegli iedurt. Tad atkal uz 10 minūtēm ieliek krāsnī un gala rezultātā pārlej mērci. Lai pagatavotu šo gardumu, bļodiņā ielej krējumu un majonēzi, pievieno ķiplokus, olas un sarīvēto sieru - visu cītīgi samaisa un pārlej sacepumam. Cep kamēr mērcīte sabiezē, tas jau ir redzams ar aci. Pirms izņemšanas pārkaisa ar zaļumiem!
Uz augšu