Vista ar krāsnī ceptiem dārzeņiem un bazilika – krējuma mērci

Sastāvdaļas

  • 4 gabaliņi vistas filejas
  • Dārzeņi, piemēram
  • 1 cukinī
  • 1 baklažāns
  • 2 paprikas
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 5 ķiploka daiviņas
  • Fenheļa sakne
  • 2 tējkarotes Vidusjūras garšvielu maisījuma
  • Sāls
  • Bazilika un krējuma mērce
  • 400 g 10% saldā krējuma
  • Buntīte bazilika
  • Tējkarote pesto (pēc vēlēšanās)
  • 1.5 tējkarotes garšvielu maisījuma ar dārzeņiem
  • Balzama sīrups dārzeņu garšas uzlabošanai
  • 100 g balzama etiķa (balsamiko)
  • 40 g cukura

Pagatavošana

1 min.
  1. Balzama sīrupu iespējams pagatavot mājās un iepildīt pudelēs.
  2. Tam ir viegli saldskāba garša, un ar to var uzlabot dārzeņu, salātu u.c. ēdienu garšu. Šim nolūkam cukuru samaisa ar balzama etiķi un vāra uz lēnas uguns, līdz šķidruma daudzums samazinājies uz pusi.
  3. Atdzesē un pilda pudelēs.
  4. Papriku pārgriež uz pusēm un apmēram 20 minūtes cep cepeškrāsnī 1800C.
  5. Pēc tam tai novelk miziņu, pārējos dārzeņus sagriež mazos gabaliņos.
  6. Cep visu 2000C temperatūrā apmēram
  7. 10 – 15 minūtes.
  8. Pirms cepšanas beigām pievieno balzama sīrupu.
  9. Vistas filejai pievieno garšvielu maisījumu un sāli, cep krāsnī 1800C temperatūrā aptuveni desmit minūtes.
  10. Mērcei uzvāra krējumu, pievieno garšvielu maisījumu ar dārzeņiem un sakapātu baziliku. Mērci vāra uz lēnas uguns, līdz tā sabiezējusi. Ar to pārlej dārzeņus, ēdienu pasniedz siltu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi