Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Dzērveņu četrstūrīši

2006. gada 20. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Bļodā sajauc miltus, auzu pārslas, cukuru un sodu.
2. Iegriež sviestu un ar rokām ieberž, līdz atgādina putraimus.
3. Pusi masas iespiež ietaukotā 20 cm četrstūrainā (vai līdzīga tilpuma) pannā.
4. Pārlej ar dzērveņu mērci.
5. Atlikušajā mīklā iejauc mandeļu skaidiņas un klāj uz dzērvenēm.
6. Viegli nospiež.
7. Cep iepriekš iesildītā 180º C krāsnī 45 minūtes, līdz virsa zeltaini brūna.
8. Sagriež četrstūrīšos un pasniedz siltu ar vaniļas saldējumu vai atdzesētu
Uz augšu