Sākums > Receptes > Deserti

Dzērveņu - aveņu uzpūtenis

2006. gada 20. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Avenes izspiež caur sietu un izmet sēklas.
2. Ja nepieciešams, izspiestajām avenēm pielej ūdeni, lai būtu 375 ml.
3. Lielā katlā sajauc ar dzērvenēm un 125 ml cukura, pārkaisa ar želatīnu un atstāj 5 minūtes.
4. Liek uz mērenas liesmas un maisa, līdz želatīns izkusis un dzērvenes sāk "sprāgt", minūtes 5. Katlu liek ledus ūdenī un maisa, līdz masa kļūst bieza.
5. 5 l tilpuma souffle bļodai (trauks ar stāvām malām) apsien dubulti pārlocītu foliju 5 cm augstumā.
6. Sakuļ olu baltumus ar sāli, līdz veidojas stingras putas.
7. Turpina kult, pamazām pievienojot atlikušos 125 ml cukura.
8. Turpina kult, līdz masa kļūst spīdīga.
9. Citā bļodā sakuļ putukrējumu.
10. Iecilā dzērveņu maisījumu un saputoto krējumu olu baltumos.
11. Pilda sagatavotajā traukā un liek ledusskapī uz vismaz 4 stundām.
12. Noņem foliju un dekorē ar veselām svaigām vai daļēji atkausētām avenēm.
Uz augšu