Sākums > Receptes > Uzkodas

Pildīti ķirbīši

2006. gada 20. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Katlā uzvāra buljonu un timiānu.
2. Pievieno rīsus un vāra aizvākotu uz lēnas uguns 30 minūtes.
3. Pievieno puravus un turpina vārīt vēl 15 minūtes, līdz rīsi mīksti.
4. Noņem no uguns un atstāj aizvākotu 5 minūtes.
5. Nokāš lieko šķidrumu, ja tāds ir.
6. Pa to laiku nogriež ķirbīšiem apmēram trešo daļu no augšas un ar tējkaroti izgrebj sēklas. Liek uz plāts ar nogriezto pusi uz leju un cep pie 180º C 30 minūtes.
7. Apgriež otrādi, apsedz ar foliju un cep vēl 20 minūtes.
8. Lielā bļodā sajauc rīsu masu ar dzērvenēm, korintēm un aprikozēm.
9. Iejauc izkausēto sviestu un pievieno sāli un piparus pēc garšas.
10. Pilda ķirbīšos, liek uz plāts un cep pie 220º C 10 minūtes.
Uz augšu