Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Pildīti ķirbīši

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 400 ml vistas buljona no kubiciņiem
  • Puse tējkarotes sausa timiāna
  • 200 ml savvaļas vai brūno rīsu (der arī parastie rīsi vai putraimi, var būt jaukti)
  • 150 ml sakapātu puravu
  • 6 mazi ķirbīši vai kabači apmēram 8-10 cm diametrā
  • 75 ml žāvētas korintes vai dzērvenes, vai arī svaigas dzērvenes
  • 75 ml sakapātas žāvētas aprikozes
  • 3 ēdamkarotes izkausēta sviesta
  • Sāls un pipari pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Katlā uzvāra buljonu un timiānu.
  2. Pievieno rīsus un vāra aizvākotu uz lēnas uguns 30 minūtes.
  3. Pievieno puravus un turpina vārīt vēl 15 minūtes, līdz rīsi mīksti.
  4. Noņem no uguns un atstāj aizvākotu 5 minūtes.
  5. Nokāš lieko šķidrumu, ja tāds ir.
  6. Pa to laiku nogriež ķirbīšiem apmēram trešo daļu no augšas un ar tējkaroti izgrebj sēklas. Liek uz plāts ar nogriezto pusi uz leju un cep pie 180º C 30 minūtes.
  7. Apgriež otrādi, apsedz ar foliju un cep vēl 20 minūtes.
  8. Lielā bļodā sajauc rīsu masu ar dzērvenēm, korintēm un aprikozēm.
  9. Iejauc izkausēto sviestu un pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  10. Pilda ķirbīšos, liek uz plāts un cep pie 220º C 10 minūtes.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kurkuma gurķi

Kurkuma gurķi

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas