Pildīti ķirbīši

Sastāvdaļas

  • 400 ml vistas buljona no kubiciņiem
  • Puse tējkarotes sausa timiāna
  • 200 ml savvaļas vai brūno rīsu (der arī parastie rīsi vai putraimi, var būt jaukti)
  • 150 ml sakapātu puravu
  • 6 mazi ķirbīši vai kabači apmēram 8-10 cm diametrā
  • 75 ml žāvētas korintes vai dzērvenes, vai arī svaigas dzērvenes
  • 75 ml sakapātas žāvētas aprikozes
  • 3 ēdamkarotes izkausēta sviesta
  • Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

1 min.
  1. Katlā uzvāra buljonu un timiānu.
  2. Pievieno rīsus un vāra aizvākotu uz lēnas uguns 30 minūtes.
  3. Pievieno puravus un turpina vārīt vēl 15 minūtes, līdz rīsi mīksti.
  4. Noņem no uguns un atstāj aizvākotu 5 minūtes.
  5. Nokāš lieko šķidrumu, ja tāds ir.
  6. Pa to laiku nogriež ķirbīšiem apmēram trešo daļu no augšas un ar tējkaroti izgrebj sēklas. Liek uz plāts ar nogriezto pusi uz leju un cep pie 180º C 30 minūtes.
  7. Apgriež otrādi, apsedz ar foliju un cep vēl 20 minūtes.
  8. Lielā bļodā sajauc rīsu masu ar dzērvenēm, korintēm un aprikozēm.
  9. Iejauc izkausēto sviestu un pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  10. Pilda ķirbīšos, liek uz plāts un cep pie 220º C 10 minūtes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi