Dzērveņu - vīģu "vīru zapte" (čatnijs)

Sastāvdaļas

  • 700 g dzērveņu
  • 700 g cukura
  • 2 vidēji lieli apelsīni, sakapāti ar visu mizu, bet sēklas izņemtas
  • 1 vidēji liels sīpols, smalki sakapāts
  • 65 g rozīņu
  • 50 g Indijas riekstu
  • 8 žāvētas vīģes, sakapātas
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote smalkā kanēļa
  • 1 tējkarote kajena piparu (smalkie, pulveris)
  • 1 tējkarote sinepju pulvera
  • 3 ēdamkarotes ļoti smalki sakapātas, nomizotas svaiga ingvera saknes

Pagatavošana

1 min.
  1. Visas sastāvdaļas liek lielā katlā un vāra uz vidējas uguns, sākumā maisot līdz viss cukurs izkusis. Palielina karstumu un vāra, līdz dzērvenes sāk sprāgt, kādas 5 minūtes.
  2. Liek burciņās, aizvāko.
  3. Burciņas liek lielā katlā un pārlej ar vārošu ūdeni tā, lai burciņas ir pilnīgi zem ūdens.
  4. Katlu aizvāko un vāra 15 minūtes.
  5. Tumšā vēsā vietā var uzglabāt gadu.
  6. Atvērtu burciņu jāuzglabā ledusskapī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi