Sākums > Receptes > Konservējumi

Dzērveņu - vīģu "vīru zapte" (čatnijs)

2006. gada 20. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Visas sastāvdaļas liek lielā katlā un vāra uz vidējas uguns, sākumā maisot līdz viss cukurs izkusis. Palielina karstumu un vāra, līdz dzērvenes sāk sprāgt, kādas 5 minūtes.
2. Liek burciņās, aizvāko.
3. Burciņas liek lielā katlā un pārlej ar vārošu ūdeni tā, lai burciņas ir pilnīgi zem ūdens.
4. Katlu aizvāko un vāra 15 minūtes.
5. Tumšā vēsā vietā var uzglabāt gadu.
6. Atvērtu burciņu jāuzglabā ledusskapī.
Uz augšu