Gaļas sacepums ar dzērvenēm

Sastāvdaļas

  • 450 ml sakapātu sīpolu
  • 150 ml sakapātu selerijas kātu
  • 4 ķiploka daiviņas, saspiestas
  • 5 tējkarotes sausa timiāna
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 1 tējkarote sāls
  • 5 tējkarotes maltu melno piparu
  • 600 ml ļoti smalki sakapātu sēņu
  • 5 kg maltas gaļas, jauktas, apmēram uz pusi cūkas un liellopu
  • 300 ml svaigas baltmaizes drupatas
  • 2 olas, mazliet sakultas
  • 250 ml dzērveņu mērce
  • 4450 g bundža tomātu, notecinātu un sakapātu
  • 100 ml sakapātu pētersīļu
  • 3 šķēles liesa bekona, pārgrieztas uz pusēm

Pagatavošana

1 min.
  1. Pannā izkausē sviestu un cep sīpolus, ķiplokus, seleriju un timiānu, līdz sīpoli mīksti. Pievieno sāli, piparus un sēnes un cep maisot, līdz sēnes mīkstas un viss šķidrums uzsūkts, apmēram 10 minūtes.
  2. Liek lielā bļodā un atdzesē.
  3. Pievieno visus pārējos produktus, labi sajauc un liek krāsns drošā traukā, pārklāj ar bekona šķēlēm un cep pie 180C iepriekš sasildītā krāsnī apmēram stundu, līdz, iedurot irbulīti, sula vairs nav sārta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi