Sākums > Receptes > Deserti

Dzērveņu un bumbieru sacepums

2006. gada 20. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Bumbierus nomizo, izņem serdi un sagriež 6 gabalos.
2. Tūlīt apslaka ar citronu sulu.
3. Liek izmērcētā podā, iejauc dzērvenes un cukuru.
4. Pārlej ar sulu, aizvāko un liek aukstā krāsnī. Ieslēdz uz 220º C un atstāj 40 minūtes.
5. Pa to laiku sajauc miltus un cepamo pulveri, iegriež sviestu un sadrupina miltos līdz atgādina putraimus.
6. Iejauc cukuru un garšvielas, pievieno pienu, līdz veidojas mīkla.
7. Izveltnē apmēram 1 cm biezumā un ar liķiera glāzi vai citādu formu 4 cm diametrā izspiež 12 aplīšus.
8. Kad augļi gatavi, liek tiem virsū mīklas aplīšus, pārkaisa ar cukuru un atlikušo pienu, ja ir, un cep bez vāka 20 minūtes.
Uz augšu