Dzērveņu un bumbieru sacepums

Sastāvdaļas

  • 4 bumbieri
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • 250 ml dzērveņu
  • 125 ml cukura
  • 125 ml dzērveņu sulas
  • Virsai 250 ml miltu
  • 5 tējkarote cepamā pulvera
  • 5 tējkarote sarīvēta muskatrieksta
  • 5 tējkarote smalkā kanēļa
  • 65 g sviesta
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 125 ml piena

Pagatavošana

1 min.
  1. Bumbierus nomizo, izņem serdi un sagriež 6 gabalos.
  2. Tūlīt apslaka ar citronu sulu.
  3. Liek izmērcētā podā, iejauc dzērvenes un cukuru.
  4. Pārlej ar sulu, aizvāko un liek aukstā krāsnī. Ieslēdz uz 220º C un atstāj 40 minūtes.
  5. Pa to laiku sajauc miltus un cepamo pulveri, iegriež sviestu un sadrupina miltos līdz atgādina putraimus.
  6. Iejauc cukuru un garšvielas, pievieno pienu, līdz veidojas mīkla.
  7. Izveltnē apmēram 1 cm biezumā un ar liķiera glāzi vai citādu formu 4 cm diametrā izspiež 12 aplīšus.
  8. Kad augļi gatavi, liek tiem virsū mīklas aplīšus, pārkaisa ar cukuru un atlikušo pienu, ja ir, un cep bez vāka 20 minūtes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi