Dzērveņu - ķirbju zupa

Sastāvdaļas

  • 1 ēdamkarote olīvu eļļas
  • ½ kg nomizota ķirbja, sēklas izņemtas
  • 2 glāzes nomizotu sakapātu ābolu, serdes izņemtas
  • ½ glāze dzērveņu
  • 1 /3 glāze sakapātu sīpolu
  • 1 /3 glāze sakapātu selerijas kātu
  • ¼ glāze sakapātu burkānu
  • ½ tējkarote sarīvētas svaigas ingvera saknes
  • 1 tējk. sāls
  • ¼ tējk. sasmalcinātu piparu
  • Šķipsniņa smalkā kanēļa
  • Šķipsniņa sasmalcināta muskatrieksta
  • 2 ½ glāzes ūdens
  • 1 glāze dzērveņu sulas
  • Dzērveņu garnitūrai ½ glāze dzērveņu
  • 2 ēdamkarotes ūdens
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 ēdamkarote medus
  • Dabīgais jogurts

Pagatavošana

1 min.
  1. Zupai - sakarsē olīvu eļļu uz vidējas uguns. Pievieno gabaliņos sagrieztu ķirbi un nākamos 6 produktus un sautē līdz sīpoli mīksti, palaikam apmaisot, apmēram 15 minūtes. Iejauc sāli, piparus, kanēli un muskatriekstu. Pievieno ūdeni un dzērveņu sulu un uzvāra. Samazina liesmu un vāra uz lēnas uguns līdz dārzeņi mīksti, apmēram 20 minūtes.
  2. Dzērvenēm - dzērvenes, ūdeni un cukuru vāra mazā katliņā uz vidējas uguns līdz ogas “sprāgst”, apmēram 4 minūtes.
  3. Zupu sasmalcina blenderī.
  4. Ja vēlas šķidrāku zupu, pievieno vēl dzērveņu sulu.
  5. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  6. Pasniedz bļodiņā ar karoti jogurta un dzērveņu garnitūru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi