Sākums > Receptes > Deserti

Dzērveņu - ķirbju zupa

2006. gada 20. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Zupai - sakarsē olīvu eļļu uz vidējas uguns. Pievieno gabaliņos sagrieztu ķirbi un nākamos 6 produktus un sautē līdz sīpoli mīksti, palaikam apmaisot, apmēram 15 minūtes. Iejauc sāli, piparus, kanēli un muskatriekstu. Pievieno ūdeni un dzērveņu sulu un uzvāra. Samazina liesmu un vāra uz lēnas uguns līdz dārzeņi mīksti, apmēram 20 minūtes.
2. Dzērvenēm - dzērvenes, ūdeni un cukuru vāra mazā katliņā uz vidējas uguns līdz ogas “sprāgst”, apmēram 4 minūtes.
3. Zupu sasmalcina blenderī.
4. Ja vēlas šķidrāku zupu, pievieno vēl dzērveņu sulu.
5. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
6. Pasniedz bļodiņā ar karoti jogurta un dzērveņu garnitūru.
Uz augšu