Karbonāde ar ziemas augļiem

Sastāvdaļas

  • 6 biezas karbonādes šķēles
  • 2 lieli apelsīni
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 5 baltmaizes šķēles, sagrieztas kubiciņos
  • 100 ml dzērveņu
  • 75 ml sakapātu selerijas kātu
  • 3 ēdamkarotes ūdens
  • Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

1 min.
  1. Karbonādei nogriež liekos taukus, ierīvē ar sāli un pipariem un apbrūnē no nogrieztajiem taukiem izkausētos taukos.
  2. Nosusina uz papīra dvielīšiem un liek vienā kārtā seklā krāsns drošā cepamā traukā.
  3. No apelsīniem nogriež 6 šķēles, pārējiem apelsīniem izspiež sulu.
  4. Ja vajadzīgs, pievieno ūdeni, lai būtu 150ml šķidrums.
  5. Pievieno brūno cukuru un pārlej karbonādēm. Cep pie 160º C 45 minūtes, pa starpu divas vai trīs reizes pārlaistot ar šķidrumu traukā. Pa to laiku sajauc maizes kubiciņus, dzērvenes, seleriju, sāli un ūdeni, sadala vienlīdzīgi uz apelsīnu šķēlēm un uzliek uz katras karbonādes šķēles, pārlej ar šķidrumu traukā un cep vēl 15 minūtes.
  6. Ja grib pasniegt želētu, vāra ilgāk, līdz sāk želēties – piliens sastingst uz auksta šķīvja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi