Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Karbonāde ar ziemas augļiem

2006. gada 20. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Karbonādei nogriež liekos taukus, ierīvē ar sāli un pipariem un apbrūnē no nogrieztajiem taukiem izkausētos taukos.
2. Nosusina uz papīra dvielīšiem un liek vienā kārtā seklā krāsns drošā cepamā traukā.
3. No apelsīniem nogriež 6 šķēles, pārējiem apelsīniem izspiež sulu.
4. Ja vajadzīgs, pievieno ūdeni, lai būtu 150ml šķidrums.
5. Pievieno brūno cukuru un pārlej karbonādēm. Cep pie 160º C 45 minūtes, pa starpu divas vai trīs reizes pārlaistot ar šķidrumu traukā. Pa to laiku sajauc maizes kubiciņus, dzērvenes, seleriju, sāli un ūdeni, sadala vienlīdzīgi uz apelsīnu šķēlēm un uzliek uz katras karbonādes šķēles, pārlej ar šķidrumu traukā un cep vēl 15 minūtes.
6. Ja grib pasniegt želētu, vāra ilgāk, līdz sāk želēties – piliens sastingst uz auksta šķīvja.
Uz augšu