Ideālais steiks

2006. gada 20. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Sagatavoto gaļu kārtīgi ierīvējiet ar garšvielu maisījumu (iepriekš sajauciet atsevišķā traukā sali un piparus u.c.garšvielas vienmērīgā maisījumā) no visām pusēm un ļaujiet steiku gabaliem uz mirkli ievilkties, tos vienkārši saliekot kādā traukā).
2. Kamēr steiku gaļa ievelkas, iekuriniet grilu atbilstoši instrukcijai.
3. Ļaujiet grilam uzkarst ar atvērtām abām ventilācijas lūkām maksimāli atvērtā pozīcijā. Aptuveni pēc 3 līdz 5 min termometra rādītājs būs sasniedzis 250 līdz 300 grādu temp. Atveriet grila vāku un vienmērīgi pa visu cepamo virsmu izklājiet sagatavoto steiku gaļu un aizveriet grila vāku.
4. Pēc aptuveni 1,5 līdz 3 minūtēm (atkarībā no steiku biezuma) atveriet vāku un apgrieziet gaļu un aizveriet grila vāku.
5. Un vēl pēc 1,5 līdz 3 minūtēm apgrieziet gaļu atpakaļ.
6. Pēc steiku atkārtotas apgriešanas aizveriet grila vāku un abas ventilācijas lūkas un ļaujiet steikiem izkarsēties vēl papildus 3 līdz 5 minūtes.
7. Pasniedziet gatavos steikus saviem viesiem - labu apetīti!!!
Uz augšu