Jūras produkti ar sieru

Sastāvdaļas

  • 1 vidēja lieluma sīpols, sakapāts
  • 1 zaļais saldais pipars, sakapāts
  • 1 glāze sviesta vai margarīna
  • 1 glāze parasto miltu
  • 450 g krabja gaļas, atbrīvota no čaulas un skrimšļiem
  • 4 glāzes ūdens
  • 1 mārciņa vidēja izmēra garneļu, ar noņemtu čaulu un izņemtām cīpslām
  • 225 g ķemmes gliemeņu
  • 225 g baltās zivs filejas
  • 3 glāzes piena
  • 1 glāze sarīvēta asā Čedaras siera
  • 1 tējkarote baltā etiķa
  • 1 tējkarote Vorčesteršīras mērces
  • ½ glāze svaigi sarīvēta Parmezānas siera

Pagatavošana

1 min.
  1. Viegli ieziež vidēja lieluma cepešpannu, noliek malā. Lielākā katliņā sautē sīpolu un piparus ½ glāzē sviesta vai margarīna, kamēr tie kļūst viegli mīksti. Iejauc ½ glāzi miltu un vāra uz lēnas uguns 5 minūtes, bieži apmaisot. Pievieno krabju gaļu un labi samaisa. Uzklāj šo maisījumu uz sagatavotās cepešpannas un vienmērīgi sapresē, noliek malā. Lielā cepeškrāsnī uzvāra ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai. Pievieno garneles, ķemmes gliemenes un plekstes. Vāra uz lēnas uguns 3 minūtes. Nokāš, atstājot 1 glāzi novārījuma. Noliek jūras produktus malā.
  2. Uzkarsē cepešpannu līdz 175°C. Lielākā katliņā uz lēnas uguns izkausē atlikušās 2 glāzes sviesta. Iemaisa atlikušo ½ glāzi miltu. Vāra 1 minūti, nepārtraukti maisot. Pakāpeniski pievieno miltus un glāzi iepriekš iegūtā novārījuma. Nedaudz palielina uguni un vāra, nepārtraukti maisot, kamēr masa paliek bieza un sāk mest burbuļus. Iemaisa sarīvētu Čedaras sieru, etiķi, Vorčesteršīras mērci, sāli, piparus un aso mērci. Pievieno vārītos jūras produktus un uzmanīgi samaisa. Ar karoti jūras produktu masu uzklāj uz krabju gaļas kārtas un apkaisa ar Parmazenas sieru. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 30 minūtes, kamēr cepamā masa kļūst viegli brūna. Pasniedz nekavējoties. Paredzēts 8 porcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi