1glāze svaigi sarīvēta Parmazenas vai Pecorino siera
¼ glāzes ļoti tīras olīvu eļļas
1līdz 2 ķiploku daiviņas
Garnējums
225g vārītu garneļu
2glāzes sarīvēta Mozarellas siera
½ glāzes olīvu bez kauliņiem
1/3 glāzes šķēlēs sagrieztu sīpolu
1/3 glāzes svaigi sarīvēta Parmazenas siera
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
1 min.
Pesto pagatavošanai, regulāri apmaisot sausā pannā uz vidēji lēnas uguns, viegli apgrauzdē priežu riekstus, līdz tie kļūst zeltaini. Noņem no uguns un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Virtuves kombainā vai mikserī liek baziliku, sieru, eļļu, priežu riekstus un ķiplokus, smalcina, līdz iegūst biezeni. Picas cepšanai uzsilda krāsni līdz 220°C. Uzliek picas pamatni vai mīklu uz pannas, pārklāj ar pesto. Virsū uzklāj Mozarellas sieru (1 glāzi), garneles, olīvas un zaļos sīpolus, apkaisa ar atlikušo Mozarella un Parmesanas sieru. Cep 10 līdz 15 minūtes, vai, kamēr pilnīgi uzsilst. Paredzēts 6 porcijām