Sākums > Receptes > Deserti

Ziemassvētku žāveto augļu kēkss

2006. gada 20. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Mīkstu sviestu saputo ar ruma esenci, pakāpeniski pievieno un pieputo pūdercukuru, līdz masa kļūst krēmveida.
2. Sviesta masai pa vienai pievieno un pieputo olas.
3. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un izsijā caur sietu. Miltus iecilā sviesta olu masā.
4. Žāvētos augļus, mandeļu lapiņas, apelsīna miziņas sajauc un apviļā kartupeļu miltos, tad iecilā kēksa mīklā. Pielej un iemaisa apelsīnu sulu.
5. Apaļu vai taisnstūrveida cepamo formu ieziež ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Mīklu saliek formā, nolīdzina tās virsu, gar malu mīklai no augšpuses iespiež lobītās mandeles un pārsedz ar dubulti salocītu cepamo papīru, lai virsa neapdegtu.
6. Kēksu cep 150 grādu temperatūrā 2,5–3 stundas. Gatavību pārbauda, iedurot koka iesmiņu. Ja tas pēc izvilkšanas ir aplipis ar mīklu, tad kēksu vēl jāturpina cept.
Uz augšu