Ziemassvētku žāveto augļu kēkss

Sastāvdaļas

  • 250 g sviesta
  • Daži pilieni ruma esences
  • 220 g pūdercukura
  • 4 olas
  • 250 g kviešu miltu
  • Tējkarote cepamā pulvera
  • 3 ēdamkarotes kartupeļu miltu
  • 250 g tumšo rozīņu
  • 250 g gaišo rozīņu
  • 125 dažādu sukāžu
  • 125 g mandeļu lapiņu
  • 2 tējkarotes sarīvētas apelsīnu miziņas
  • Ēdamkarote apelsīnu sulas
  • 45 g lobītu mandeļu

Pagatavošana

1 min.
  1. Mīkstu sviestu saputo ar ruma esenci, pakāpeniski pievieno un pieputo pūdercukuru, līdz masa kļūst krēmveida.
  2. Sviesta masai pa vienai pievieno un pieputo olas.
  3. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un izsijā caur sietu. Miltus iecilā sviesta olu masā.
  4. Žāvētos augļus, mandeļu lapiņas, apelsīna miziņas sajauc un apviļā kartupeļu miltos, tad iecilā kēksa mīklā. Pielej un iemaisa apelsīnu sulu.
  5. Apaļu vai taisnstūrveida cepamo formu ieziež ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Mīklu saliek formā, nolīdzina tās virsu, gar malu mīklai no augšpuses iespiež lobītās mandeles un pārsedz ar dubulti salocītu cepamo papīru, lai virsa neapdegtu.
  6. Kēksu cep 150 grādu temperatūrā 2,5–3 stundas. Gatavību pārbauda, iedurot koka iesmiņu. Ja tas pēc izvilkšanas ir aplipis ar mīklu, tad kēksu vēl jāturpina cept.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi