Napaleonkūka

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 1 glāze ūdens
  • 500 g miltu
  • 400 g sviesta
  • ½ tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote cukura
  • Mazliet etiķa vai spirta
  • Krēmam
  • 3 glāzes piena
  • 3 olas
  • 4 karotes miltu
  • 2 karotes cukura
  • 50 g sviesta
  • Vanilīncukurs

Pagatavošana

1 min.
  1. mīklu:aukstā ūdenī izkausē sāli un cukuru. Piesijā pirmā labuma miltus,pieliek pusi sviesta un labi samīca.Mīklu liek uz dēļa kvadrāta veidā,pasmērē ar pārējo sviestu,kuram jābūt tādā pat stingrumā kā mīkla,sausam un pirmā labuma.Mīklai saceļ stūrīšus uz augšu,saspiež maliņas cieši kopā,pēc tam rullē vienā virzienā,līdz tā izstiepjas garumā,tad saloka trīs daļās un noliek brīdi aukstā vietā.Pēc tam atkal rullē pretējā virzienā,atkal saloka un atdzesē. Šo procedūru atkārto 5 reizes. Mīkla jārullē lēni un uzmanīgi.Tad to liek uz paplātes un apsmērē ar olu,sadur ar dakšiņu un cep. Atdzisušu plakaniski pārgriež un pārsmērē ar krēmu,saliek kopā un sagriež gabaliņos.
  2. krēmu:pienu ar vanilīncukuru uzvāra.Olas ar cukuru un miltiem sakuļ,pielej uzvārīto pienu,uzvāra un atdzesē. Pieliek sviestu un sajauc.

Komentāri

janeks psemeckis 2009. gada 30. augusts 01:48
nu nestaasi gan, vsistko pozone
Ginta Raveja 2009. gada 27. maijs 20:59
Sanaaca loti garsiga kuka. Tikai miklu sadaliju 6 dalas. Cepu katru kartu atseviski. Pildijaumam nemu 2x lielaku porciju

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi