Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Melnsaknes puravu mērcē

2006. gada 20. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
30 min
1. Melnsaknes nomizo.
2. Pārgriež uz pusēm un, lai tās nenomelnētu, liek etiķūdenī.
3. Uzvāra otru litru ūdens,
4. pienu un sāli.
5. Melnsaknes liek katlā un vāra apmēram 10 minūtes, līdz tās mīkstas.
6. Izceļ no katla un notecina.
7. Puravu noskalo un sagriež sloksnītēs.
8. Sasmalcina pētersīļus.
9. Uzvāra 300 g ūdens un pievieno buljona kubiņu.
10. Buljonā iemaisa puravu, pētersīļus un skābo krējumu.
11. Buljonu iebiezina ar ūdenī iemaisītiem kartupeļu miltiem.
12. Visu laiku maisot, karsē, līdz mērce sabiezē.
13. Pievieno piparus un sāli.
14. Melnsaknes sakisti kārto šķīvjos.
15. Pārlej ar mērci.
Uz augšu