Melnsaknes puravu mērcē

Sastāvdaļas

  • 750 g melnsakņu
  • 1 l ūdens + 1 ēd.k. etiķa
  • 1 l ūdens
  • 100 g piena
  • 1 tējk. sāls
  • ½ purava
  • Saišķītis pētersīļu
  • 300 g ūdens
  • 1 dārzu kubiņš
  • 200 g skāba krējuma
  • 1 tējk. kartupeļu miltu + nedaudz ūdens
  • Šķipsniņa balto piparu
  • ½ tējk. sāls

Pagatavošana

30 min.
  1. Melnsaknes nomizo.
  2. Pārgriež uz pusēm un, lai tās nenomelnētu, liek etiķūdenī.
  3. Uzvāra otru litru ūdens,
  4. pienu un sāli.
  5. Melnsaknes liek katlā un vāra apmēram 10 minūtes, līdz tās mīkstas.
  6. Izceļ no katla un notecina.
  7. Puravu noskalo un sagriež sloksnītēs.
  8. Sasmalcina pētersīļus.
  9. Uzvāra 300 g ūdens un pievieno buljona kubiņu.
  10. Buljonā iemaisa puravu, pētersīļus un skābo krējumu.
  11. Buljonu iebiezina ar ūdenī iemaisītiem kartupeļu miltiem.
  12. Visu laiku maisot, karsē, līdz mērce sabiezē.
  13. Pievieno piparus un sāli.
  14. Melnsaknes sakisti kārto šķīvjos.
  15. Pārlej ar mērci.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi