Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Baklava ar datelēm un valriekstiem

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 225 g sakapātu dateļu bez kauliņiem
  • Rīvēta miziņa no 1 apelsīna
  • 1 apelsīna sula
  • 125 g sakapātu valriekstu
  • ½ tējk. malta kanēļa
  • 75 g izkausēta sviesta
  • 12 plāksnītes kārtainās mīklas - cepamās formas izmērā
  • 1 tējk. sezama sēklu
  • 150 g šķidra medus
  • Sula no ½ citrona
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Tērauda katliņā uz nelielas liesmas 4-5 minūtes karsē dateles un apelsīna sulu, līdz sula ir gandrīz uzsūkusies. Pievieno sarīvēto miziņu, valriekstus, kanēli un visu labi samaisa.
  2. Ar sviestu ietauko cepamo pannu. Tajā ieliek vienu plāksnīti kārtainās mīklas un apziež to ar sviestu. Virsū liek vēl vienu mīklas plāksnīti un arī to apziež ar sviestu. Šādā veidā, vienu virs otras ir jāsaliek 8 mīklas plāsnītes un katra no tām jāapziež ar sviestu.
  3. Tad uz mīklas uzliek pusi no dateļu maisījuma. Tam pa virsu uzliek vēl 2 mīklas plāksnītes un katru no tām apziež ar sviestu. Tad salej atlikušo dateļu maisījumu un atkal 2 mīklas plāksnītes. Mīklas malas noloka uz leju, ar asu nazi mīklā iegriež rūtiņrakstu un visu pārkaisa ar sezama sēklām. Cep, līdz mīkla kļūst zeltaini brūna - aptuveni 30 minūtes. Tad cepeškrāsni noregulē uz 150 grādiem un cep vēl 30-40 minūtes.
  4. Katlā uz nelielas liesmas 10-15 minūtes vāra medu, citrona sulu un 200ml ūdens, līdz atlikusi tikai puse no šķidruma. 20 minūtes dzesē. Maisījumu pārlej pār baklavu. Dzesē 1 stundu. Pirms pasniegšanas sagriež.
Receptes.lv Iesaka

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas