Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Baklava ar datelēm un valriekstiem

2006. gada 20. maijs
Foto: Elīna
Pagatavošana
120 min
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Tērauda katliņā uz nelielas liesmas 4-5 minūtes karsē dateles un apelsīna sulu, līdz sula ir gandrīz uzsūkusies. Pievieno sarīvēto miziņu, valriekstus, kanēli un visu labi samaisa.
2. Ar sviestu ietauko cepamo pannu. Tajā ieliek vienu plāksnīti kārtainās mīklas un apziež to ar sviestu. Virsū liek vēl vienu mīklas plāksnīti un arī to apziež ar sviestu. Šādā veidā, vienu virs otras ir jāsaliek 8 mīklas plāsnītes un katra no tām jāapziež ar sviestu.
3. Tad uz mīklas uzliek pusi no dateļu maisījuma. Tam pa virsu uzliek vēl 2 mīklas plāksnītes un katru no tām apziež ar sviestu. Tad salej atlikušo dateļu maisījumu un atkal 2 mīklas plāksnītes. Mīklas malas noloka uz leju, ar asu nazi mīklā iegriež rūtiņrakstu un visu pārkaisa ar sezama sēklām. Cep, līdz mīkla kļūst zeltaini brūna - aptuveni 30 minūtes. Tad cepeškrāsni noregulē uz 150 grādiem un cep vēl 30-40 minūtes.
4. Katlā uz nelielas liesmas 10-15 minūtes vāra medu, citrona sulu un 200ml ūdens, līdz atlikusi tikai puse no šķidruma. 20 minūtes dzesē. Maisījumu pārlej pār baklavu. Dzesē 1 stundu. Pirms pasniegšanas sagriež.
Uz augšu