Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sīpoli ar šķiņķa un sēņu pildījumu

2006. gada 20. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
30 min
1. Nomizo sīpolus.
2. Liek vērdošā sālsūdenī ( 1 tējk. sāls uz 1 l ūdens) tā lai ūdens sīpolus nosegtu.
3. Vāra uz lēnās uguns, līdz tie sīpoli gandrīz mīksti.
4. Katram sīpolam nogriež "vāciņu"un izņem lielāko dālu mīkstuma.
5. Mīkstumu sasmalcina.
6. Burkānus sarīvē un sēnes sasmalcina.
7. Samaisa ar sasmalcinātiem sīpoliem un mazos kubiņos sagrieztu šķiņķi.
8. Pievieno maurlokus, sāli, piparus, rīvētu sieru un krējumu.
9. Pildījumu liek sīpolos.
10. Sīpolus liek cepamajā traukā.
11. Pārkaisa vēl nedaudz ar rīvētu siera.
12. Cep krāsnī 225 grādu temperatūrā apmēram 10 minūtes.
Uz augšu