Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu un sēņu sacepums

2006. gada 20. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Kartupeļus nomizo un sagriež puscentimetru biezās šķēlītēs.
2. Sēnes notīra un sagriež plānās šķēlītēs.
3. Aprasina ar citronu sulu.
4. Pētersīļus noskalo un sasmalcina, samaisa ar rīvētu sieru un sadrupinātu maizi.
5. Cepamo trauku ieziež ar taukvielām.
6. Kartupeļus un sēnes kārtām liek cepamajā traukā.
7. Starp kārtām iekaisa sāli un piparus.
8. Pārkaisa ar sadrupinātās maizes masu, apslacina ar eļļu.
9. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 175 grādos temperatūras apmēram stundu, līdz kartupeļi mīksti.
Uz augšu