Kartupeļu un sēņu sacepums

Sastāvdaļas

  • 7 -8 kartupeļi (apm.800 g )
  • 500 g baraviku vai austersēņu
  • No 1 citrona izspiesta sula
  • Saišķītis pētersīļu
  • 50 g rīvēta parmas vai cita stipra siera
  • 2 šķēles baltmaizes
  • 50 g olīveļļas
  • 1 tējk. sāls
  • ¼ tējk. melno piparu

Pagatavošana

1 min.
  1. Kartupeļus nomizo un sagriež puscentimetru biezās šķēlītēs.
  2. Sēnes notīra un sagriež plānās šķēlītēs.
  3. Aprasina ar citronu sulu.
  4. Pētersīļus noskalo un sasmalcina, samaisa ar rīvētu sieru un sadrupinātu maizi.
  5. Cepamo trauku ieziež ar taukvielām.
  6. Kartupeļus un sēnes kārtām liek cepamajā traukā.
  7. Starp kārtām iekaisa sāli un piparus.
  8. Pārkaisa ar sadrupinātās maizes masu, apslacina ar eļļu.
  9. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 175 grādos temperatūras apmēram stundu, līdz kartupeļi mīksti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi