Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Krāsnī cepti kartupeļi garšaugu mērcē

2006. gada 20. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Kartupeļus nomizo, sagriež daiviņās, noskalo aukstā ūdenī.
2. Nosusina.
3. Ieeļļo plāti vai cepamo trauku.
4. Kārto tajā kartupeļu daiviņas.
5. Pārkaisa ar sāli, pipariem, paprikas un sinepju pulveri.
6. Kartupeļus cep cepeškrāsnī 225 grādos temperatūras apmēram 30 minūtes.
7. Cepšanas laikā nedaudz apmaisa.
8. Avokado nomizo un izņem kauliņus.
9. Mīkstumu aplaista ar citronu sulu.
10. Sasmalcina papriku, notīra ķipolkus un izņem sēklas no čilī pipara.
11. Sajauc mērces sastāvdaļas, izņemot eļļu.
12. Eļļu pievieno pamazām, vienmērīgi maisot, līdz mērce kļūst tumīga.
Uz augšu