Krāsnī cepti kartupeļi garšaugu mērcē

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu (10-12 gab.)
  • 1 -2 ēd.k. olīveļļas
  • 1 tējk. sāls
  • 1 tējk. paprikas pulvera
  • 1 tējk. sinepju pulvera
  • Avokādo mērcei
  • 3 nogatavojušies avokado
  • ½ citrona sula
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 -2 ķiploku daiviņa
  • 1 čili pipars
  • 1 ēd.k. vīna etiķa
  • ½ tējk. ķimeņu
  • 1 tējk. sāls
  • 2 ēd.k. eļļas

Pagatavošana

45 min.
  1. Kartupeļus nomizo, sagriež daiviņās, noskalo aukstā ūdenī.
  2. Nosusina.
  3. Ieeļļo plāti vai cepamo trauku.
  4. Kārto tajā kartupeļu daiviņas.
  5. Pārkaisa ar sāli, pipariem, paprikas un sinepju pulveri.
  6. Kartupeļus cep cepeškrāsnī 225 grādos temperatūras apmēram 30 minūtes.
  7. Cepšanas laikā nedaudz apmaisa.
  8. Avokado nomizo un izņem kauliņus.
  9. Mīkstumu aplaista ar citronu sulu.
  10. Sasmalcina papriku, notīra ķipolkus un izņem sēklas no čilī pipara.
  11. Sajauc mērces sastāvdaļas, izņemot eļļu.
  12. Eļļu pievieno pamazām, vienmērīgi maisot, līdz mērce kļūst tumīga.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi