Sākums > Receptes > Uzkodas

Pildīta griķu pankūka ar meža sēnēm un olu

2006. gada 20. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Lāčpurņus mērcē siltā ūdenī 2 stundas, izņem ārā un noskalo.
2. Lāčpurņus pilda ar pastēti.
3. Olas vāra ūdenī bez čaulas.
4. Griķu pankūku ieliek veidnītēun cep 105oC (aptuveni 20 minūtes, kamēr kraukšķīga).
5. Uz karstas čuguna pannas uzlej olīveļļu, apcep gailenes, baravikas un pildītos lāčpurņus.
6. Kad sēnes gandrīz gatavas, pievieno ķiploku, timiānu, sāli, piparus, Vorčesteršīras mērci.
7. Noņem no uguns, iemaisa baziliku un pusi liek uz šķīvja.
8. Otru pusi iepilda pankūkā.
9. Pēc sēnēm pankūkā iepilda pastēti un olu.
10. Cep krāsnī 10–15 minūtes.
11. Kad pankūka gatava, pa virsu pārlej trifeļu mērci un uzrīvē svaigu trifeli.
12. Trifeļu mērcei:
13. olas dzeltenumu sajauc ar etiķi, trifeļeļļu, sāli, pipariem. Puto un lēnām lej klāt olīveļļu, kamēr sabiezē.
Uz augšu