Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Jaunlopa fileja ar smadzeņu kaulu un sieru

2006. gada 20. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Nokasa smadzeņu kaulus tīrus ar nazi, skalo zem auksta ūdens krāna, lai izskalotu asinis, vai mērcē aukstā ūdenī visu nakti.
2. No četriem kauliem izspiež smadzenes, uzmanīgi, lai nesagriež pirkstus, labāk ar koka karotes kātu, sakapā un ieliek mazā bļodā, samaisa ar Parmas sieru.
3. Iegūtajā masā iejauc sviestu, lai iznāk gluda pastēte.
4. Apcep pārpalikušos kaulus uz pannas olīveļļā, apbrūnina katru pusi, tad turpina cepeškrāsnī cept apmēram 8 minūtes.
5. Kad kauli apcepti, atstāj, lai atpūšas 5 minūtes.
6. Apcep steikus pēc vajadzības (5 minūtes – vidēju izceptu, 8–10 minūtes – labi izceptus).
7. Kad tie izcepti, atstāj, lai atpūšas 5 minūtes.
8. Uzvāra buljonu vai sarkanvīna mērci (ja lieto tikai buljonu, ļauj, lai novārās līdz pusei).
9. Lēnām par gabaliņiem iemaisa kaulu smadzeņu un Parmas siera pastēti.
10. Kad viss iemaisīts, ieliek lapu sinepes, ļauj, lai tās izkarst pāris sekundes.
11. Pasniegšana:
12. Uzliek steiku uz grauzdiņa, lapu sinepes kārto uz steika, tad uz lapām uzliek smadzeņu kaulu un pārlej pāri smadzeņu kaulu sarkanvīnu mērci.
Uz augšu