Jaunlopa fileja ar smadzeņu kaulu un sieru

Sastāvdaļas

  • 18 smadzeņu kauli (5–8 cm gari)
  • 1.25 l ledus auksta ūdens
  • 60 g svaigi rīvēta Parmas siera
  • 60 g sviesta
  • 4 Šarolē jaunlopa filejas (200 g)
  • Jūras sāls
  • Svaigi malti melnie pipari
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 175 ml buljona vai sarkanvīna mērces
  • 90 g lapu sinepju (erūkas)
  • 4 apaļi ķiploka grauzdiņi

Pagatavošana

1 min.
  1. Nokasa smadzeņu kaulus tīrus ar nazi, skalo zem auksta ūdens krāna, lai izskalotu asinis, vai mērcē aukstā ūdenī visu nakti.
  2. No četriem kauliem izspiež smadzenes, uzmanīgi, lai nesagriež pirkstus, labāk ar koka karotes kātu, sakapā un ieliek mazā bļodā, samaisa ar Parmas sieru.
  3. Iegūtajā masā iejauc sviestu, lai iznāk gluda pastēte.
  4. Apcep pārpalikušos kaulus uz pannas olīveļļā, apbrūnina katru pusi, tad turpina cepeškrāsnī cept apmēram 8 minūtes.
  5. Kad kauli apcepti, atstāj, lai atpūšas 5 minūtes.
  6. Apcep steikus pēc vajadzības (5 minūtes – vidēju izceptu, 8–10 minūtes – labi izceptus).
  7. Kad tie izcepti, atstāj, lai atpūšas 5 minūtes.
  8. Uzvāra buljonu vai sarkanvīna mērci (ja lieto tikai buljonu, ļauj, lai novārās līdz pusei).
  9. Lēnām par gabaliņiem iemaisa kaulu smadzeņu un Parmas siera pastēti.
  10. Kad viss iemaisīts, ieliek lapu sinepes, ļauj, lai tās izkarst pāris sekundes.
  11. Pasniegšana:
  12. Uzliek steiku uz grauzdiņa, lapu sinepes kārto uz steika, tad uz lapām uzliek smadzeņu kaulu un pārlej pāri smadzeņu kaulu sarkanvīnu mērci.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi