Sākums > Receptes > Zupas

Franču sīpolu zupa

2005. gada 17. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Sīpolus sagriež ripiņās, katlā apcep eļļā vai sviestā (tad zupa gan nebūs dzidra). Pievieno glāzi baltvīna un šķipsniņu timiāna (tā ir ļoti stipra un aromātiska garšviela), sautē, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi un gandrīz mīksti. Tad pielej vistas buljonu (var izmantot arī no koncentrāta kubiņiem gatavoto) - zupai jābūt pabiezai, tāpēc vajadzīga apmēram glāze buljona. Ja ēdiens šķiet par skābu, pēc garšas pievieno cukuru. Aptuveni stundu zupai jāpastāv, lai tā iegūtu labu aromātu, tad ēdienu lej ugunsdrošos porciju traukos (podiņos) un pārliek ar divām baltmaizes grauzdiņu šķēlītēm, kam pārber viegli kūstošu rīvētu sieru (labi derēs Krievijas vai Ausmas siers). Trauku ievieto cepeškrāsnī un karsē dažas minūtes-līdz siers izkusis. LABU APETĪTI!
Uz augšu