Ātrā franču kuka

Sastāvdaļas

  • 200 g tumšās šokolādes
  • 200 g margarīna vai sviesta
  • 3 olas
  • 200 g cukura
  • 200 g kviešu miltu
  • Glazūrai
  • 25 g margarīna vai sviesta
  • 100 g saldā krējuma
  • 150 g tumšās šokolādes (ar apelsīnu garšu)

Pagatavošana

1 min.
  1. Šokolādi un taukvielas katliņā uz lēnas uguns izkausē. Olas un cukuru saputo stingrās putās. Iemaisa miltos. Pievieno izkausēto šokolādi, samaisa viendabīgu mīklu. Mīklu lej ieziestā un ar rīvmaizi izkaisītā noņemamo malu veidnē. Kūku cep krāsnī apmēram 175°C 30 min. Tai jābūt nedaudz mitrai. Kūku mazliet atdzesē un izņem no veidnes. Atdzesē pavisam. Sagatavo glazūru. Uz lēnas uguns uzkarsē taukvielas, krējumu un šokolādi. Samaisa viendabīgā masā. Atdzesē. Masu lej uz kūkas,apziež virsu un malas. Kūku liek vēsumā. Franču šokolādes kūku pasniedz ar putukrējumu. Putukrējumam var pievienot konjaku vai liķieri

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi