Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lasis apelsīnu mērcē

2006. gada 19. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Laša fileju atkausē un pievieno garšvielas – citrona sulu, piparus un sāli.
2. Apelsīnus nomazgā ar karstu ūdeni un kārtīgi nosusina.
3. Daļu no mizas nogriež plānā kārtiņā un sagriež smalkās strēmelītēs.
4. Apelsīnu pabeidz mizot un sagriež ripiņās.
5. Laša filejas liek cepešpannā uz apelsīna šķēlītēm.
6. No Crème Fraîche un 1 ēd.k. karsta ūdens izšķīdinātas garneļu pastas, pipariem, piparu graudiņiem, apelsīna miziņas un apelsīna sulas iejauc pikantu masu.
7. To pārlej lasim un visu cep 20 minūtes uz cepeškrāsns vidējās restītes 200° iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī.
8. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem bez mizas, ar sviestu un svaigām dillēm.
9. Pirms pasniegšanas lasi vēl apber ar smalkajām apelsīna mizas strēmelītēm.
Uz augšu