Lasis apelsīnu mērcē

Sastāvdaļas

  • 3 laša filejas
  • 1 tējk. citrona sulas
  • Pipari
  • Sāls
  • 1 apelsīns
  • 150 g Crème Fraîche
  • 1 tējk. garneļu pastas
  • 2 tējk. zaļo piparu graudiņu
  • 1 ēd.k. apelsīnu sulas
  • 1 tējk. apelsīnu miziņas
  • 400 g kartupeļu
  • 1 ēd.k. diļļu
  • 20 g sviesta

Pagatavošana

1 min.
  1. Laša fileju atkausē un pievieno garšvielas – citrona sulu, piparus un sāli.
  2. Apelsīnus nomazgā ar karstu ūdeni un kārtīgi nosusina.
  3. Daļu no mizas nogriež plānā kārtiņā un sagriež smalkās strēmelītēs.
  4. Apelsīnu pabeidz mizot un sagriež ripiņās.
  5. Laša filejas liek cepešpannā uz apelsīna šķēlītēm.
  6. No Crème Fraîche un 1 ēd.k. karsta ūdens izšķīdinātas garneļu pastas, pipariem, piparu graudiņiem, apelsīna miziņas un apelsīna sulas iejauc pikantu masu.
  7. To pārlej lasim un visu cep 20 minūtes uz cepeškrāsns vidējās restītes 200° iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī.
  8. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem bez mizas, ar sviestu un svaigām dillēm.
  9. Pirms pasniegšanas lasi vēl apber ar smalkajām apelsīna mizas strēmelītēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi