Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Āboli ( bumbieru ) rīsi

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 ½ gl. rīsu
  • 3 vidēji āboli vai bumbieri
  • 3 ½ gl. (825 ml) ūdens
  • 1 /3 gl. (50g) rozīņu
  • 1 tējk. sāls
  • 1 - 2 gl. cukura
  • ½ tējk. safrāna diedziņu (pēc vēlēšanās)
  • 1 kanēļa nūjiņa, ap 5 cm gara
  • 8 krustnagliņas
  • 8 kardamona pākstiņas
  • 3 lauru lapas
  • 1 /3 gl sakapātu mandeļu (pēc vēlēšanās)
  • 3 ēdk. sviesta
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Ābolus nomizojiet, izņemiet serdes un sagrieziet gabaliņos.
  2. Uzvāriet ūdeni.
  3. Uzkarsējiet katlā sviestu, iemetiet kanēli, krustnagliņas, kardamonu un lauru lapas. Apmaisiet un pieberiet rīsus un rozīnes.
  4. Maisot cepiet kādas 2 – 3 minūtes.
  5. Pielejiet ūdeni, pieberiet safrānu un cukuru, uzlieciet vāku un vāriet kādas 10 minūtes.
  6. Tad pievienojiet ābolus un mandeles. Sautējiet rīsus, līdz tie gatavi.
  7. Pirms pasniegšanas izņemiet veselo garšvielu gabaliņus un apmaisiet.
  8. Pasniedziet karstus vai atdzesētus, ja esat izlēmuši našķoties uz pilnu banku – tad ēdiet šos rīsus kopā ar putukrējumu.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kurkuma gurķi

Kurkuma gurķi

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas