Sākums > Receptes > Deserti

Āboli ( bumbieru ) rīsi

2006. gada 19. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Ābolus nomizojiet, izņemiet serdes un sagrieziet gabaliņos.
2. Uzvāriet ūdeni.
3. Uzkarsējiet katlā sviestu, iemetiet kanēli, krustnagliņas, kardamonu un lauru lapas. Apmaisiet un pieberiet rīsus un rozīnes.
4. Maisot cepiet kādas 2 – 3 minūtes.
5. Pielejiet ūdeni, pieberiet safrānu un cukuru, uzlieciet vāku un vāriet kādas 10 minūtes.
6. Tad pievienojiet ābolus un mandeles. Sautējiet rīsus, līdz tie gatavi.
7. Pirms pasniegšanas izņemiet veselo garšvielu gabaliņus un apmaisiet.
8. Pasniedziet karstus vai atdzesētus, ja esat izlēmuši našķoties uz pilnu banku – tad ēdiet šos rīsus kopā ar putukrējumu.
Uz augšu