Āboli ( bumbieru ) rīsi

Sastāvdaļas

  • 1 ½ gl. rīsu
  • 3 vidēji āboli vai bumbieri
  • 3 ½ gl. (825 ml) ūdens
  • 1 /3 gl. (50g) rozīņu
  • 1 tējk. sāls
  • 1 - 2 gl. cukura
  • ½ tējk. safrāna diedziņu (pēc vēlēšanās)
  • 1 kanēļa nūjiņa, ap 5 cm gara
  • 8 krustnagliņas
  • 8 kardamona pākstiņas
  • 3 lauru lapas
  • 1 /3 gl sakapātu mandeļu (pēc vēlēšanās)
  • 3 ēdk. sviesta

Pagatavošana

1 min.
  1. Ābolus nomizojiet, izņemiet serdes un sagrieziet gabaliņos.
  2. Uzvāriet ūdeni.
  3. Uzkarsējiet katlā sviestu, iemetiet kanēli, krustnagliņas, kardamonu un lauru lapas. Apmaisiet un pieberiet rīsus un rozīnes.
  4. Maisot cepiet kādas 2 – 3 minūtes.
  5. Pielejiet ūdeni, pieberiet safrānu un cukuru, uzlieciet vāku un vāriet kādas 10 minūtes.
  6. Tad pievienojiet ābolus un mandeles. Sautējiet rīsus, līdz tie gatavi.
  7. Pirms pasniegšanas izņemiet veselo garšvielu gabaliņus un apmaisiet.
  8. Pasniedziet karstus vai atdzesētus, ja esat izlēmuši našķoties uz pilnu banku – tad ēdiet šos rīsus kopā ar putukrējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi