Sākums > Receptes > Uzkodas

Laša uzkoda svētkiem

2006. gada 19. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
40 min
1. Ar gaļas mašīnu vai mikseri samaļ laša fileju un mazsālīto lasi.
2. Pievieno sāli un piparus.
3. Turpinot malšanu, pa vienām iemaisa olu baltumus, tad krējumu un maurlokus.
4. Uzvāra ūdeni un sāli.
5. No mīklas ar karotes palīdzību izveido olas veidā lodītes.
6. Lodītes liek zemā katlā vai pannā tā , lai tās nesaskartos..
7. Pāri lej tik daudz verdošā ūdens, lai lodītes būtu nosegtas.
8. Pāri pārklāj ieziestu sviestpapīru.
9. Lodītes sautē 8-10 minūtes.
10. Ūdeni nolej.
11. Katru lodīti ietin kūpināta laša šķēlītē.
12. Rotā ar ikriem un estragonu.
Uz augšu