Laša uzkoda svētkiem

Sastāvdaļas

  • 200 g laša filejas
  • 150 g mazsālīta laša
  • ½ tējk. sāls
  • ¼ tējk. balto piparu
  • 2 olu baltumi
  • 200 g putu krējuma
  • 1 -2 ēd.k. sasmalcinātu maurloku
  • 1.5 l ūdens
  • ½ ēd.k. sāls
  • 200 g kūpināta laša šķēlīšu
  • 50 g sarkano ikru
  • Svaigs estragons

Pagatavošana

40 min.
  1. Ar gaļas mašīnu vai mikseri samaļ laša fileju un mazsālīto lasi.
  2. Pievieno sāli un piparus.
  3. Turpinot malšanu, pa vienām iemaisa olu baltumus, tad krējumu un maurlokus.
  4. Uzvāra ūdeni un sāli.
  5. No mīklas ar karotes palīdzību izveido olas veidā lodītes.
  6. Lodītes liek zemā katlā vai pannā tā , lai tās nesaskartos..
  7. Pāri lej tik daudz verdošā ūdens, lai lodītes būtu nosegtas.
  8. Pāri pārklāj ieziestu sviestpapīru.
  9. Lodītes sautē 8-10 minūtes.
  10. Ūdeni nolej.
  11. Katru lodīti ietin kūpināta laša šķēlītē.
  12. Rotā ar ikriem un estragonu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi