Ātrā siera kūka

Sastāvdaļas

  • 75 g cepumu (piemeeram Selga, bez pildijuma un piedevam)
  • 40 g sviesta
  • 25 g Demeraras cukura
  • Virskartai
  • 400 kreejumsiera ar zemu tuaku saturu
  • 200 gr kondenseetaa piena ar cukuru
  • 150 ml saldaa krejuma
  • 1 citrona sariiveeta mizinja un sula

Pagatavošana

1 min.
  1. saac ar pamatu.
  2. cepumus sastraadaa ar blenderi liidz riivmaizes konsistencei vai ieliec tos polietileena maisinjaa un sadauzi smalkaas drumstalaas, piemeeram, ar miiklas rulli. izkausee sviestu un pielej klaat sasmacinaatajiem cepumiem. pieber cukuru un visu labi samaisi. masu liec iekshaa biskvita veidnee (ar nonjemajaam malaam 23 cm diametraa). izliidizni un ar karoti piespied. liec ledusskapii, kameer gatavo siera masu.
  3. gatavo siera masu.
  4. liec kreejumsieru bljodaa un izmaisi lai tas kljuust miixtaax. iemaisi tajaa citronu mizinju un sulu. peec tam iekul sieraa kondenseeto pienu, liidz masa ir viendabiiga un iecilaa uzputotu saldo kreejumu. uzlej uz sagatavotaa cepumu pamata, izliidizni un liec ledusskapii un atdzesee, kameer kuuka ir kljuvusi stingra (vislabaak atstaaj uz nakti).
  5. pasniedz.
  6. ar nazi atbriivo kukas malas no veidnes. tad, uzmanigi attaisot veidnes malas, nonjem taas nost. uzliec uz plakana trauka vai paliktnja. dekoree ar augljiem un nedaudz puudercukura.

Komentāri

Ironija 2011. gada 7. jūnijs 01:59
Tāpēc ka tajā masā ir jāiejauc želantīns vismaz 15 grami (pirms tam uzbriedinot un izkausējot), ja ne visi 20 gr, jo paliela masa sanāk ar visu kopā, bez želantīna tur toč tikai ar karoti ēst.
niks 2011. gada 23. janvāris 11:11
Virskārta sanāca tik šķidra varēja tik ar karoti ēst, tik salds ka nošķibināja, bet garšīgi gan

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi