Siera fondjū

Sastāvdaļas

  • 500 g dažādu sieru
  • 1 ķiploku daiviņa
  • 400 g sausā baltvīna
  • 4 tējk. miežu miltu
  • 3 ēd.k. ūdens
  • ¼ tēj.k. piparu
  • ¼ tējk. rīvēta muskatrieksta
  • 1 -2 ēd.k. (ķiršu) degvīna

Pagatavošana

30 min.
  1. Sierus sagriež mazos gabaliņos.
  2. Fondjū trauka dibenu un malas apziež ar ķilpoka daiviņas pusīti.
  3. Traukā ielej vīnu un karsē, līdz tas sāk vārīties.
  4. Samazina liesmu.
  5. Visu laiku maisot, pamazām pievieno siera gabalus.
  6. Jāmaisa līdz pašām dibenām, lai siers nepieķeptu un nepiedegtu.
  7. Miltus izšķīdna ūdenī un samaisa ar fondjū.
  8. Sieru maisījumam pievieno piparus, muskatriekstu un degvīnu.
  9. Fondjū pasniedz ar kubiņos sagrieztu maizi.
  10. Gabaliņus uzdur uz fondjū dakšiņām un mērc karstajā maisījumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi