Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Liellopu gaļa ar dārzeņiem

2005. gada 17. aprīlis
Foto: Rita Ozoliņa
Pagatavošana
30 min
1. Liellopu gaļu sagriež tievās strēmelītēs un strauji apcep uz lielas uguns, pievieno plānās strēmelītēs sagrieztu papriku un burkānu, un plānās šķēlītēs sagrieztu kabaci, un pārējos dārzeņus. Pārkaisa nedaudz sāls. Visu kopā cep apmēram 10 min. Bļodiņā sajauc sojas mērci ar etiķi un medu (tā, lai ir tāda saldskāba mērce), to visu silda uz uguns līdz vārīšanās temperatūrai, tad pievieno kartupeļu cieti, kamēr mērce sabiezē līdz šķidra krējuma konsistencei. Tad to visu pārlej pāri gaļai ar dārzeņiem, pieliek piparus un sāli pēc vajadzības. Nedaudz pacep un karstu pasniedz ar nūdelēm. Dikti gards!
Uz augšu