Cukini safrāna mērcē

Sastāvdaļas

  • 600 g cukini
  • Domāta 4 personam
  • Mērcei
  • 2 ēd.k. sviesta vai margarīna
  • 2 ēd.k. kviešu miltu
  • 300 g dārzeņu buljona ( no kubiņa)
  • 100 g saldā krējuma
  • ½ g safrāna
  • ½ tējk. sāls
  • ¼ tējk. balto piparu
  • 3 ēd.k. sasmalcinātu maurloku

Pagatavošana

20 min.
  1. Cukini noskalo un ar kartupeļu mizojamo nazi sagriež garās, platās strēmelēs.
  2. Izkausē taukus.
  3. Uzsijā miltus.
  4. Maisot uzkarsē.
  5. Pievieno dārzeņu buljonu un krējumu.
  6. Mērci samaisa un dažas minūtes vāra.
  7. Pievieno safrānu, sāli un piparus.
  8. Lielā katlā uzvāra litru ūdeni un 1 tēj.k. sāls.
  9. Pievieno cukini strēmeles un vāra 2-3 minūtes.
  10. Rūpīgi nokāš.
  11. Cukini strēmeles kārto uz četriem šķivjiem, pārlej ar mērci.
  12. Pārkaisa ar maurlokiem.
  13. Pasniedz ar grauzdētu maizi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi