Sākums > Receptes > Uzkodas

Mīklas veltnīši ar šķiņķa pildījumu

2006. gada 19. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Ja nepieciešams, atkausē saldēto mīklu.
2. Izveltnē to nedaudz lielāku un sadala 4 gabalos.
3. Šķiņķi sagriež kubiciņos un sajauc ar rīvētu sieru, sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem un sinepēm.
4. Iegūto maisījumu liek uz mīklas četrstūrīšiem.
5. Satin veltnīšus.
6. Galus aiztaisa, mīklu nedaudz pagriežot.
7. Sagatavotos veltnīšus pārziež ar olu un liek uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru.
8. Cep cepeškrāsnī vidējā daļā 225 grādu temperatūrā apmēram 15 minūtes.
9. Atdzesē uz režģa.
10. Pasniedz ar salātiem, tomātiem, kā uzkodu vai kā vieglās vakariņas.
Uz augšu