Kokosriekstu cūkgaļas kebabs ar basmati rīsiem 2

Sastāvdaļas

  • Sagatavošana 50 min., Cepšana 10 min
  • # 600 g cūkgaļas karbonāde (bez kauliem)
  • # 1 mazais sarkanais čilli
  • # 1 citronzāles stiebrs
  • # 1 liels gabals svaigs ingvers
  • # 1 mazs sīpols vai šalots
  • # 1 ķiploka daiviņa
  • # 5 cm citrona miziņa
  • # 200 ml kokosriekstu krēms
  • # 200 g basmati rīsi
  • # daži koriandra asniņi

Pagatavošana

1 min.
  1. Cūkgaļu sagriež kebaba gabaliņos. Ieliek bļodā. Sadala čili, izņem sēklas un rupji sagriež. Nomizo citronzāles ārējo miziņu, lai atbrīvotu mīksto serdīti un sagriez to šķēlēs. Nomizo ingveru un samal to. Nomizo sīpolu un ķiploku, sasmalcini. Samaisa visas šīs sastāvdaļas blenderī kopā ar kokosriekstu pienu. Sakuļ. Pārlej to pāri gaļai un labi samaisi. Atstāj uz 20 min., labāk paturēt ilgāk. Tad gaļu uzdur uz koka iesma, kas pirms tam pamērcēts aukstā ūdenī. Cep uz oglēm, ik pēc pāris minūtēm apgrozot. Uzvāra rīsus 400 ml ūdens. Ļauj uzvārīties, tad uzreiz samazina liesmu, uzliek vāku, tad cep vēl 15 min., pēc tam atstāj vēl uz 5 min. (nenoņemot vāku). Pasniedz kebabus un rīsus apkaisītus ar koriandriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi