Sākums > Receptes > Salāti

Krkonošu bumbiņas

2006. gada 18. maijs
Foto: Anete Ankmane
Pagatavošana
45 min
1. Gaļu samaļam smalkā gaļasmašīnā kopā ar alū mērcētu veģi. Mēreni apsālām, sapiparojam, piesitam olas, pēc vajadzības iesijājam smalkos miltus un mīklu labi samaisām. No samaisītās mīklas veidojam bumbiņas apmēram galda tenisa bumbiņu lielumā. Tās sakārtojam ietaukotā cepamā pannā, pielejam mazliet alu un zem vāka cepeškrāsnī cepam. Kad tās apcepušās brūnas, pieliekam šķipsnu majorāna, ar sāli saberztus ķiplokus, ķimenes un aplejam ar lečo tā, lai bumbiņas būtu pilnīgi iegrimušas. Uzliekam vāku un cepeškrāsnī sautējam tik ilgi, lai tauki iznāktu virspusē. Pasniedzam ar baltmaizes knēdeļiem vai rīsiem
Uz augšu