Cepelīni vecmammas gaumē :)

Sastāvdaļas

  • 2 kg kartupeļu
  • 1 ola
  • 4 ēd. karotes krējuma
  • Sāls
  • Milti nedaudz, lai turās kopā mīkla
  • 200 g gaļas ( maltas)
  • 2 sīpoli
  • Rīvmaize
  • Siers

Pagatavošana

1 min.
  1. Pusi kartupeļu novāra un karstus sastampā. Pārējos kartupeļus sarīvē, caur drānu nospiež sulu. Rīvēto kartupeļu masai pievieno vārītos kartupeļus, sāli, krējumu, olu.
  2. Gaļu kopā ar sīpoliem apcep un pievieno rīvmaizi.
  3. No kartupeļu masas veido klimpas, ko pilda ar gaļu. Vāra viegli sālītā ūdenī .pēc uzpeldēšanas vēl 5 - 10 min. atstāj karstajā ūdenī zem vāka.
  4. Pēc vārīšanas var apcept uz pannas.
  5. Pārkaisa nedaudz ar sarīvētu sieru.

Komentāri

Gardēdis 2012. gada 15. septembris 13:09
lai nejuktu ārā pagaidiet kamēr nostājas ciete nospiestajā sulā (10min) un pēctam sho cieti pievienojiet sarīvēto kartupeļu masai, tad nekas nejuks ārā un klimpas būs vēl garšīgākas :)))
Krista 2009. gada 23. novembris 14:05
Sanāca ļoti garšīgi. Recepti novienkāršoju vārītās kartupeļu masas vietā ņemot vakardienas kartupeļu putru!!! :) Nedaudz juka ārā, bet zinu, ka bija par maz kartupeļu. Noteikti taisīšu vēl pēc šīs pašas receptes. Paldies.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi