Sākums > Receptes > Deserti

Sultānu maize jeb rahats 2

2006. gada 18. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Rīsus ar ūdeni savāra putrā. Tad no cukura un nedaudz ūdens izvāra staipīgu sīrupu. Rīsus izberž caur sietu, sajauc ar sīrupu un vāra, līdz masa atlec no katliņa malām. Tad to sadala 2 daļās. Vienai daļai pievieno rožu eļļu, bet otrai daļai sīki sakapātas mandeles. Rožu eļļas masu ar nazi uzziež 2 cm biezumā uz mīklas dēļa, kas apkaisīts ar izsijātu pūdercukuru. Virsū uzklāj mandeļu masu un atstāj uz diennakti. Pēc tam masu sagriež gabaliņos, kurus apviļā izsijātā pūdercukurā
Uz augšu