Vafeles ar uzpūteni

Sastāvdaļas

  • Vaniļas mērcei
  • * Saldais krējums 200 g
  • * Piens 200 g
  • * Olas dzeltenums 3 gab
  • * Cukurs 3 ēdamkarotes
  • * Vaniļas cukurs 1 tējkarote
  • Šokolādes vafelēm
  • * Sarīvēta baltā šokolāde 100 g
  • * Sarīvēta melnā rūgtā šokolāde 100
  • Uzpūtenim
  • * Melnā šokolāde 200 g
  • * Saldais krējums 400 g
  • * Samalts kanēlis ½ tējkarote
  • * Nesaldināts kakao pulveris 15

Pagatavošana

1 min.
  1. Gatavo vafeles: izklāj folijas loksni. Ūdens peldē atsevišķi izkausē balto un melno šokolādi, tad uz folijas ar karoti pilina pamīšus balto un melno izkausēto šokolādi. Šokolādes slāni izlīdzina un ļauj visam sastingt. No šokolādes plāksnes izgriež vēlamās formas vafeles.
  2. # Gatavo kanēļa — šokolādes uzputeni: izkausē melno šokolādi, pielej pusi no saldā krējuma, karsē, kamēr masa kļūst viendabīga. Otru pusi saldā krējuma saputo. Kopā samaisa kanēli, kakao, kanēļa — šokolādes masu un liek ledusskapī.
  3. # Gatavo vaniļas mērci: katliņā lej pienu, saldo krējumu, pieliek cukuru, vaniļas cukuru, saputotus olu dzeltenumus. Visu karsē ūdens peldē, kamēr mērce sabiezē.
  4. # Uz šokolādes vafeles klāj uzputeni, pa virsu liek vafeli un atkal uzputeni. Noslēdz ar šokolādes vafeli.
  5. # Pasniedz ar vaniļas mērci, rotā ar svaigām ogām un piparmētru lapiņu.
  6. 4 personām, vienai porcijai — 1330 kcal

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi