Sākums > Receptes > Deserti

Kafijas pīrāgs ar plūmēm

2006. gada 18. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. no visām sastāvdaļām, kuras domātas mīklai, izveidot elastīgu, viendabīgu masu.
2. Ietīt plēvē vai maisiņā un ielikt ledusskapī uz 30 min.
3. kapučīno pulveri izšķaidīt 3-4 ēd. karotēs karstā vārītā ūdenī, un ļaut atdzist. Plūmes nomazgāt un sagriezt uz pusēm, izņemt kauliņus. Saldo krējumu saputot biezā masā. Olas samaisīt ar cukuru un pievienot biezpienu + pievienot atdzesēto kapūčino. Samaisīt masu ar saputoto saldo krējumu. Cepeškrāsni uzsildīt līdz 200 grādiem.
4. vidēji lielu cepešpannu noziest ar sviestu vai cepšanas taukiem. Mīklu izveltnēt un ielikt veidnē uztaisot aukstas maliņas. Tad izlikt biezpiena masu un nolīdzināt. Augšā izlikt pusītes plūmju.
5. pīrāgu cept apmēram 30 min. Pēc tam pīrāgu atstāt izslēgtā cepeškrāsnī apmēram 10min. Gatavo pīrāgu apkaisīt ar pūdercukuru
Uz augšu