Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Kafijas pīrāgs ar plūmēm

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 250 g miltu
  • 75 g maltu mandeļu riekstu (var arī iztikt)
  • 3 piles mandeļu esences (garšviela)
  • Uz naža gala cepamā pūlvera
  • 125 g sviesta
  • 65 g cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 2 olas
  • Pildījumam
  • 5 ēd.k. kapučīno pulvera
  • 600 g plūmju (var arī citus augļu)
  • 150 g saldā krējuma (putošnai)
  • 3 olas
  • 600 g trekna biezpiena
  • 50 g cukura (bet ja garšo saldāks, tad var pievienot līdz 70 g – 80g)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. no visām sastāvdaļām, kuras domātas mīklai, izveidot elastīgu, viendabīgu masu.
  2. Ietīt plēvē vai maisiņā un ielikt ledusskapī uz 30 min.
  3. kapučīno pulveri izšķaidīt 3-4 ēd. karotēs karstā vārītā ūdenī, un ļaut atdzist. Plūmes nomazgāt un sagriezt uz pusēm, izņemt kauliņus. Saldo krējumu saputot biezā masā. Olas samaisīt ar cukuru un pievienot biezpienu + pievienot atdzesēto kapūčino. Samaisīt masu ar saputoto saldo krējumu. Cepeškrāsni uzsildīt līdz 200 grādiem.
  4. vidēji lielu cepešpannu noziest ar sviestu vai cepšanas taukiem. Mīklu izveltnēt un ielikt veidnē uztaisot aukstas maliņas. Tad izlikt biezpiena masu un nolīdzināt. Augšā izlikt pusītes plūmju.
  5. pīrāgu cept apmēram 30 min. Pēc tam pīrāgu atstāt izslēgtā cepeškrāsnī apmēram 10min. Gatavo pīrāgu apkaisīt ar pūdercukuru
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tunča salāti ar vārītiem kartupeļiem

Tunča salāti ar vārītiem kartupeļiem

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas