Sākums > Receptes > Deserti

Dzērveņu uzpūtenis 2

2006. gada 18. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Dzērvenes izlasa, noskalo, sašķaida, izspiež sulu. Čagām (masa, kas paliek pāri izspiežot sulu) pārlej ūdeni, vāra 5 minūtes, izkāš. Novārījumam pievieno cukuru, maisot lēni pieber mannu, karsē, līdz biezputra uzbriest, tad pielej dzērveņu sulu. Masu lej bļodā, strauji atdzesē un puto, līdz masa kļūst gaiša, pavairojusies apjomā 2-3 reizes. Uzpūteni liek dziļajos deserta šķīvjos, pārlej ar aukstu pienu. Tāpat gatavo jāņogu, ērkšķogu uzpūteņus. Ziemā, kad svaigu ogu nav, to vietā var izmantot ievārījumu.
Uz augšu