Dzērveņu uzpūtenis 2

Sastāvdaļas

  • 150 g dzērveņu
  • 400 g ūdens
  • 100 g cukurs
  • 60 g mannas

Pagatavošana

1 min.
  1. Dzērvenes izlasa, noskalo, sašķaida, izspiež sulu. Čagām (masa, kas paliek pāri izspiežot sulu) pārlej ūdeni, vāra 5 minūtes, izkāš. Novārījumam pievieno cukuru, maisot lēni pieber mannu, karsē, līdz biezputra uzbriest, tad pielej dzērveņu sulu. Masu lej bļodā, strauji atdzesē un puto, līdz masa kļūst gaiša, pavairojusies apjomā 2-3 reizes. Uzpūteni liek dziļajos deserta šķīvjos, pārlej ar aukstu pienu. Tāpat gatavo jāņogu, ērkšķogu uzpūteņus. Ziemā, kad svaigu ogu nav, to vietā var izmantot ievārījumu.

Komentāri

ruta podsekalova 2010. gada 27. septembris 20:34
paldies par padomu bija loti garsigi tikaj zel ka tik maz

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi