Spāņu omlete 2

2006. gada 18. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Olas sakuļ ar ūdeni (vai alu) un sāli. Piepilina dažas piles tabasko.
2. Sīpolus sakapā vai sagriež plānās šķēlītes. Kartupeļus sagriež 1-2 cm gabaliņos.
3. Sakarsētā sviestā strauji apcep sīpolus un kartupeļus. Uzlej sakultas olas. Uzmanīgi maisa, kamēr omlete sāk recēt. Pazemina temperatūru. (Ja panna šķiet par karstu, to uz brīdi noceļ no uguns.) Kad omletes apakšpuse kļuvusi zeltaini brūna, ir laiks to apgriezt atrādi. (Uzklāj pannai lielu šķīvi. Apgriež pannu otrādi tā, lai omlete uzkrīt uz šķīvja. Liek omleti atpakaļ uz pannas un cep vēl brīdi no otras puses.)
Uz augšu